Visa alla bilder

Opel Rekord A Coupé 17M — 1965

Vacker modell som haft samma ägare i 27 år. Orenoverat välvårdat bruksskick med alla originaldetaljer i behåll.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Hel kaross med några omlackade partier och bättringar. Klarat sig bra från rost. Ok inredning. Behöver startservice."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
37 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14835
KISA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Rekord A Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Hel kaross med några omlackade partier och bättringar. Klarat sig bra från rost. Ok inredning. Behöver startservice."

Beskrivning

Denna fina Rekord Coupé blev först inregistrerad i Jönköpings län med nummer F 11254. Men redan i augusti 1966 köpte verkstadsägare Karlsson från Mjölby bilen. Bilen fick registreringsnummer E 14524. Verkstadsägare Karlsson måste ha gillat sin Opel. Han behöll bilen ända fram till 1993. Bilen finns sedan 1996 vid Kisa bilmuseum och har endast haft två brukare sedan ny. Mätaren står på 117 mil och har därför troligtvis snurrat runt ett varv. Mätaren gör så vid 10 000 mil på gamla Opel, så vi bedöer att den körts 10.117 mil. Trots vissa anmärkningar, se nedan, s känns bilen väldigt välhållen, solid och genuin.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1965/1965 
  • Första registreringsdatum
    1965-10-05 
  • Avläst mätarställning
    01178 mil 
  • Kw / hk
    49 / 67 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
     
  • Färg
    Vit 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Utrustad Opels fyrcylindriga 1700 cc motor på 66 hk. Samt 4-växlad låda med sportig golvspak. Tvåkrets bromsystem. Bilen kördes senast 2012, men vill nu inte starta utan extern bränsletillförsel. Nytt 6 volts bilbatteri är monterat och startmotorn drar runt motorn fint när man vrider på nyckeln. Efter många års stillestånd på museet behövs en service av bränslesystemet innan den startar. Bilen har nytt bakre avgasystem.

  • Skick interiör:

    Bilen har den speciella Opel-doften. Svårt att beskriva, men den riktiga Opelentusiasten vet precis hur 1960-tals Opel luktar. Det är något med mixen av galon, tyg och innertak i spänd vävplast placerad i solen en sommardag som ger den nostalgiska doften.
    Inredningen i tyg och galon är i normalt bruksskick. Förarstolen är dock lite sämre med slitet tyg och hål i klädseln. Lite vågiga dörrpaneler. Fint innertak.

  • Skick exteriör:

    Karossen är rak och fin och har delvis originallackeringen kvar. Framskärmar, vänster dörr och något parti ytterligare är omlackerade. Kulören avviker lite på dessa ställen. Omlackeringen på vänster framskärm är något sämre utförd. Bilen har lite torra gummilister. Fint underrede som varit rostskyddsbehandlat. Lite ytrost finns vid skärmkanterna på höger sida.

  • Skick helhet:

    Trevligt välhållet orört originalskick. Börja med en startservice och kontroll av bromsarna. Njut sedan av en trevlig orenoverad bil som är snygg och prydlig som den är. Också bra grund för en rullande renovering.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2012-05-31
Ursprungsbesiktning: 1965-10-05 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-10-05
Senast godkända besiktning: 2012-04-20
Besiktigad tom: 2014-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Opel Rekord A byggdes 1963 till 1964. Coupe´modellen är den mest vackra och eftertraktade, med sina långa svepande linjer och långt överhäng baktill. Klart USA inspirerad design. Idag ycket sällsynt bil. Här ett bra exemplar att köra som den är eller renovera till toppskick.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kisa

Visning:
Bilen visas på plats i Kisa bilmuseum söndagen den 29:e maj, kl 14 -17. Varmt välkomna!

(Adress: Tegelbruksvägen 3, 590 39 Kisa.)

Hämtning

OBS!

Fredag 10:e Juni klockan 15:00 - 19:00
Lördag 11:e Juni klockan 09:00 - 12:00

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG