Visa alla bilder

SAAB Sonett II V4 1,7 — 1968

En tuff liten GT-bil och svensk motorhistorik, Saabs sportiga Sonett i fint renoverat skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En användbar sportbil med ett skönt ljud från V4:an. En röd bil livar alltid upp, även i det värsta gråvädret."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17032
VÄSTERÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB Sonett II V4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En användbar sportbil med ett skönt ljud från V4:an. En röd bil livar alltid upp, även i det värsta gråvädret."

Beskrivning

Sonetten, med smeknamnet ”Älskarinnan” var ägarens (dödsboets) första bil. Han köpte den i mars 1983 och var då dess fjärde ägare. Det här var innan han träffade sin fru. Hon berättar att hon vet att han skruvade isär den in i minsta beståndsdel och gjorde en grundlig genomgång och/eller renovering av dessa. När han köpte den var den gul och han lät senare lackera om den i dess nuvarande röda kulör. De första åren körde han den året om och även på ett par långsemestrar i Europa. Men efter några år blev den en ”andrabil” och användes mest för kortare, men ibland längre utflykter och nöjesresor. Genom åren har han gjort en hel del på den men dödsboet vet tyvärr inte riktigt vad. Men han bytte växellåda för några år sedan så att den nu har en golvväxel. Han har också bytt ut de gamla säkerhetsbältena till rullbälten och den har utrustats med hårdare fjädring. Den sista resan paret gjorde var i samband med Sonettklubbens årsmöte förra våren. 117 mil Vänern runt - och det klarade bilen galant. Senaste ägaren brukade inte bilen för grusvägskörning eller körning i dåligt väder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-12-12 
 • Avläst mätarställning
  59303 km 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn/Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Bromsarna tar jämnt och bra, dock något trögtrampat. Motorn är på 1700 cc och är utrustad med en Saab 7:2 kam och en Weber 36/36 DCD förgasare. Motorn utvecklar enligt utsago cirka 90 hk. Saab Ronalfälgar (5Jx15) skodda med Yokohama S Drive med bra mönsterdjup. Hårdare fjädring. Nytt avgassystem.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra skick. Stolarna är omklädda i cognacfärgat skinn och har några små skador, se bilder. Dörrsidor, innertak och golvmattor i ett bra, brukat skick med spår av användande, se bilder. Instrumentpanelen är i ett fint skick.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering i ett normalt och okej skick med vissa spår av ålder och brukande, se bilder. Gummilist på främre stötfångarens högra sida sticker ut något men går troligtvis lätt att åtgärda.

 • Skick helhet:

  Bilen ger ett ärligt och bra intryck. Den är i ett användbart bruksskick och redo för nya äventyr.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-05-21
Ursprungsbesiktning: 1968-12-12 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-12-12
Senast godkända besiktning: 2017-06-26
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Saab Sonett presenterades 1956 och utvecklades i flera versioner fram tills modellen lades ner 1974. Sonett II presenterades 1966 och plastkarosserna tillverkades vid ASJ i skånska Arlöv. Under 1966 kom bara 28 bilar att tillverkas och ytterligare 230 under 1967. I samband med att Saab införde V4-motorer i sina fordon på licenstillverkning från Ford kom även Sonetten att utrustas med V4-motorn. Motorhuven ritades om för att få plats med denna. Totalt tillverkades Sonett II inklusive V4-versionen i 1 868 exemplar. Nyheter inför 1968-års modell var Sonett V4-emblem på huven, gummihornen i nosen, svartlackerad instrumentpanel med handskfack och bredare fälgar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Västerås

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-06-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG