Visa alla bilder
Visa film

SAAB 92 De Luxe — 1951

Charmiga Saab 92 De Luxe, en tidig modell med ett lägre chassinummer, har varsamt renoverats under 20 år av sin ägare. Fantastiskt skick, åter underbart och är en riktigt drömbil för Saab-entusiaster.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har alltid hållits i gott skick för körning, startats regelbundet och körts under sommarmånaderna. Den har förvarats i en varm garage under vintern. Den startar omedelbart och går och körs bra utan problem. Dessutom är den besiktningsbefriad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
121 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16920
NORRA VI
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 92 De Luxe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har alltid hållits i gott skick för körning, startats regelbundet och körts under sommarmånaderna. Den har förvarats i en varm garage under vintern. Den startar omedelbart och går och körs bra utan problem. Dessutom är den besiktningsbefriad."

Beskrivning

SAAB 92 De Lux 1951, chassinummer 2429, registrerades till sin första ägare, skogvaktaren Larsson från Österfärnebo, den 7 augusti 1951. Den hade sedan fyra andra ägare i Gävle-regionen fram till 1966, varefter den flyttade till Sandvikensområdet med tre ägare fram till 1970, då den föll ur de svenska bilregistret.

Observera att skogvaktaren Larsson, som troligen behövde en framhjulsdriven bil för snöiga skogs vägar, förstod att framhjulsdrift skulle ge bättre väggrepp enligt reklamen vid den tiden.

Den nuvarande ägaren köpte bilen år 2000 från Dala-Järna. Vid den tiden var den målad i en krämvit nyans. Bilen har genomgått en fullständig restaurering mellan 2001 och 2020. Hela golvet byttes ut, skärmarna renoverades, fjädringen renoverades, och motorn och växellådan renoverades. Den målades om i den exakta gröna nyansen som användes 1951, eftersom inga andra färger användes det året. Mätarställningen återställdes till noll vid färdigställandet av renoveringen och har bara kört 699 km sedan dess. Bilen har ingen bagagelucka, så bagaget förvaras inifrån bakom passagerarsätet.

Nya stoppningar, nytt innertak och helt nya golvmattor installerades. Underredet behandlades inte med Tectyl underredsskydd, så det gröna målade underredet är synligt.

Bilen säljs eftersom både bilen och ägaren är gamla! Den kommer att visas i Bilweb Auctions monter på Saab Festivalen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1951/1951 
 • Första registreringsdatum
  2020-09-16 
 • Avläst mätarställning
  699 km 
 • Kw / hk
  19 / 26 
 • Drivmedel
  Bensin 2 Takts 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Inga problem har upptäckts på bilen utan allt funkar som det ska. Ägaren har nyligen åtgärdat en packning på vattenpumpen efter att den hade en liten läcka. Motorutrymmet är rent, snyggt och välorganiserat. Bilen har snyggt renoverade stålfälgar med blanka kromnavkapslar och bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är renoverad med omklädda säten och dörrpaneler i originalstil, vilket visar fin uppmärksamhet på detaljer med läderremmar som dörrstopp. Den har också ett nytt innertak och nya golvmattor. Den charmiga originalinstrumentbrädan är oskadad, med fina bakelitknappar, fungerande mätare och den ursprungliga rattkorgen.

 • Skick exteriör:

  Karossarbetet har professionellt renoverats och reparerats, vilket har resulterat i oskadade paneler med bra glapp och inget rost. Detta återspeglas på underredet, som bara är målats och inte underseglats, vilket visar små stenskott men inga problem. Kromdetaljerna runt omkring är blanka och glänsande.

 • Skick helhet:

  Denna underbara bil har vårdats ömt och noggrant renoverats, med en betydande investering av tid och pengar, vilket gör den till en fantastisk bil för nästa ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-06-01
Ursprungsbesiktning: 2020-08-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-09-16 (510919)
Senast godkända besiktning: 2022-04-22
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

OBS! Visas i vår monter under Saab Museum Festival 2024 under Lördagen den 8/6 mellan 10:00-17:00

Lagerort: Norra VI

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-06-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG