Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9000 Turbo 2,0 — 1990

Första generationens Saab 9000 Turbo i ett mycket fint skick som endast rullat 12900 mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad Saab som går alldeles utmärkt, besiktigad till 2026-05-31.

Bilen är mycket fin både in och utvändigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
73 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16932
KIVIK
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9000 Turbo?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad Saab som går alldeles utmärkt, besiktigad till 2026-05-31.

Bilen är mycket fin både in och utvändigt."

Beskrivning

Importerad från Tyskland 2017 av Saab fantast Joachim Welin i Kivik. Skälet var att det inte fanns Saab 9000 Turbo första karossen i bra skick på svenska marknaden. I Tyskland hade man inte vägsalt så därav import. Trots det visade sig det att det var rost i bakskärmar samt vissa dörrar, vilket är lagat (ny plåt) av proffsfirma och omlackerat därefter. Bilen var i samma familj i Tyskland och användes försiktigt, främst till den årliga Greklandsvistelsen då man upplevde att Saaben var den perfekta långfärdsvagnen. Saaben levererades från Saab Zentrum Paderborn, var familjen skötte all service och även fick röd laddbox installerad från leverans. Bilen har alltså 200 hk. Jag har fått nytt innertak installerat, nya Bridgestone däck. Mycket kostnader nedlagt såsom ny AC kompressor, nya bromsskivor. Uppskattningsvis nedlagda kostnader ca 80´ sedan import. Mycket dokumentation finns som även styrker körsträckan. Det finns ett reportage om denna bil i Bilsport nr 12 2021.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  2017-04-03 
 • Avläst mätarställning
  129063 km 
 • Kw / hk
  143 / 194 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad bil som går fint. Nyligen bytt bromsskivor samt AC kompressor. Röd laddbox installerad vilket ger 200 hk.

 • Skick interiör:

  Inredning i oklanderligt skick med spår av försiktigt brukande. Nytt innertak är monterat.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i mycket fint skick, delvis omlackerad. Fina orginalfälgar med nya däck. Litet skav finns på främre stötfångares vänsterkant, annars är lister och stötfångare utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  Ett tillfälle att förvärva en 9000 Turbo av första generationen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-05-03
Ursprungsbesiktning: 2017-03-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2017-04-03 (901227)
Senast godkända besiktning: 2024-05-10
Besiktigad tom: 2026-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kivik

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-06-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG