Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9-5 NG 2.0TiD Vector SportSedan — 2011/12

Saab 9-5 Vector 2.0TiD, en av de sista som lämnade fabriken och såldes på uppdrag efter konkursen 2012, med en låg körsträcka på knappt 4 700 mil och har stått förvarad de senaste 5 åren.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen togs precis ut från förvaring samma dag som bilderna togs. Ägaren kommer att låta bilen servas, AC granskas och en ny besiktning genomföras när bilen levereras. Den startar och körs som en ny bil utan varningslampor och allt fungerar förutom AC men det kommer att åtgärdas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
200 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17232
ALINGSÅS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9-5 NG 2.0TiD Vector SportSedan?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen togs precis ut från förvaring samma dag som bilderna togs. Ägaren kommer att låta bilen servas, AC granskas och en ny besiktning genomföras när bilen levereras. Den startar och körs som en ny bil utan varningslampor och allt fungerar förutom AC men det kommer att åtgärdas."

Beskrivning

Ägaren är en hängiven bilentusiast som tillbringade många timmar med att buda på dessa bilar som ursprungligen såldes av KVD som en del av Saabs konkurs 2012. Han köpte så småningom den här bilen, som har en kromplakett under motorhuven som bekräftar att den såldes under Saabs konkurs. Han tog bilen i bruk 2014 och använde den som en sommarbil fram till 2018, sedan höll han den i varm förvaring tills vi tog ut den förra helgen. Bilen fick en DITEC-lackbehandling och besiktigades senast 2018 innan den sattes i förvaring. Den kommer nu att levereras servad, besiktigad samt servad och fungerande AC, redo för nästa ägare att köra hem. Bilen kommer med en fullständig servicehistorik och handböcker, dock endast på polska, vilket var allt fabriken hade kvar vid den tiden.Den andra generationen avtäcktes den 15 september 2009 på Frankfurts Motorshow, med produktionen som började i mars 2010. Det var den första Saaben som lanserades under ägandeskapet av Spyker Cars, trots att den nästan helt hade utvecklats under GM ägarskap. Produktionen upphörde 2012 på grund av tillverkarens likvidation.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2011/12/2012 
 • Första registreringsdatum
  2012-12-17 
 • Avläst mätarställning
  46982km 
 • Kw / hk
  118 / 160 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Java Brun Metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra och kör fint, motorn, växellådan och bromsarna allt i gott skick. Det finns inga varningslampor och alla elektriska system fungerar perfekt. Som nämnts kommer bilen att levereras med en komplett service, AC-service och ny besiktning, vilket gör den redo att köras iväg. Den har fina aluminiumfälgar med bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är i nära nyskick med endast lätta tecken på användning och har fortfarande plastskyddet på förarens matta kvar. Den har en fin interiörfärgsättning med beige lädersäten, träinlägg och bruna detaljer. Med lite lätt rengöring och putsning kommer bilen att se nästan ny ut.

 • Skick exteriör:

  Exteriören på bilen är i utmärkt skick utan skador eller rost på karossen och underredet är likaledes välbevarat, förutom någon lätt ytrost på vissa komponenter. Avgasröret visar något mer tecken på rost. Lacken är blank och oskadad, med endast några få mindre märken från användning som knappt är märkbara.

 • Skick helhet:

  Denna bil håller redan på att bli ett samlarobjekt, då den är en av de sista modellerna som lämnade Saabs fabrik. Det är en perfekt framtida investering för samlare och Saab-entusiaster.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-06-01
Ursprungsbesiktning: 2012-12-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2012-12-17
Senast godkända besiktning: 2024-06-04
Besiktigad tom: 2025-08-31
Årsskatt: 4648 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG