Visa alla bilder
Visa film

Volvo 940 S 2,3 LTT Classic — 1998

En riktig fin extrem lågmilare som endast rullat 903 mil. Nyskick!

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Känns som man stod i nybilshallen hos Volvohandlaren 1998......."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
300 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14307
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 940 S 2,3 LTT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Känns som man stod i nybilshallen hos Volvohandlaren 1998......."

Beskrivning

Bilen säljs för ett dödsbo. Bilen har alltid stått parkerad i varmgarage. Sätena har alltid varit täckta med överdragsklädsel men de är nu borttagna. Bilen är i utmärkt skick och har alltid tagits om hand av ägaren. Luktar ny och ser ny ut. Förzinkning och aluminium i motorrummet är i ett ooxiderat skick. Äldre Gislaved vinterdäck med dubb medföljer, i ett fint skick.

Volvon är underredsbehandlad för många år sedan men det ser ut som om behandlingen gjordes igår, se bilder. Från 1998 till 2013 brukades bilen 791 mil och från 2013 till idag ytterligare 224 mil. Bilen är i ett nyskick så det finns inte så mycket mer att tillägga.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1998-01-02 
 • Avläst mätarställning
  9031 km 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint i motor och transmission. Detaljer med elförzinkning ser fortfarande nya ut.

 • Skick interiör:

  Allt är i nyskick. Stolarna har alltid haft överdragsklädsel men de är nu avtagna.

 • Skick exteriör:

  Lacken är som ny. Finns skrapmärken på backspeglarna.

 • Skick helhet:

  Superfin i nyskick. Det finns inte mycket mer att tillägga.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-01-02 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1997-12-17 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1998-01-02
Senast godkända besiktning: 2020-01-21
Besiktigad tom: -
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

1998 var sista modellen av 940 och därav beteckningen Classic. Classicmodellen kan kännas igen på att de har vita blinkers istället för orange som tidigare årsmodeller. Classic har även en lite annorlunda kofångare både fram och bak, där den övre läppen är lackad i bilens kulör. Kombimodellen fick även en liten extra prydnadslist på bakpartiet mellan bakre hjulhuset och bakljusen. Denna list gör så att kombibakljusen på classic ser lite annorlunda ut än de vanliga bakljusen i formen. Classicmodellen hade i standardutförande en kromad ribbgrill men en rutgrill med kromkant fanns som tillval. Classicmodellerna utrustades även som standard med till exempel elhissar och elbackspeglar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-02-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG