Visa alla bilder
Visa film

Saab 96 Monte Carlo 850 (2-takt) — 1966

Exklusiv, registrerad och besiktigad vinstmaskin, färdig för banan och gatan, i ett oemotståndligt fint och skönt rejsigt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Detaljmedvetenhet, snygg finish och en högkvalitativt vässad tvåtaktsmaskin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
250 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14513
KUNGÄLV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 96 Monte Carlo 850?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Detaljmedvetenhet, snygg finish och en högkvalitativt vässad tvåtaktsmaskin."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Sverige i mars 1966 och den nuvarande ägaren har haft den se'n 2009. Efter det har bilen renoverats till att köras i historisk racing under Appendix K-reglerna. Den har internationell FIA HTP (Historic Technical Passport), giltigt till 2028, som gäller som vagnbok i hela världen. Bilen är även besiktingsbefriad efter den senaste godkända besiktningen 2017.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-03-28 
 • Avläst mätarställning
  22 452 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 2T 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En historic racing-trimmad på mellan 95 och 100 hästar. Allt är i racefärdigt och genomgånget skick. En motor som vill ha en förare som lyssnar och känner vad som sker i maskinen, och har koll på en tvåtaktsmotors karaktäristik. Det låter egentligen svårare än vad det är, för någon med ovanstående kunskap och känsla är det ett naturligt beteende.

 • Skick interiör:

  Ren, snygg och sparsmakad tävlingsbilsinteriör. Godkänd stol och bälte för racing, förstås.

 • Skick exteriör:

  Vacker lack och rak plåt, det syns inget av några närkamper på racerbanan. Detaljer, som till exempel grillen, är hel och komplett.

 • Skick helhet:

  En exklusiv tävlingsbil och samtidigt också en gatbil som med någorlunda enkla medel kan köras i trafik. Oavsett är det en rar klassisk 2T i ett Saab i exceptionellt fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-04-03
Ursprungsbesiktning: 1966-03-28 (regbes) (Ombes:19941012)
Datum i trafik första gången: 1966-03-28
Senast godkända besiktning: 2017-04-07
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungälv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-02-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG