Visa alla bilder

Porsche 928 S4 V8 — 1989

Porsches första frontmotorförsök i storformat, här en i sen S4-version i ett varsamt, omhändertaget och brukat skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra 928-exemplar i originalutförande i ett trevligt bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
206 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13619
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 928 S4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra 928-exemplar i originalutförande i ett trevligt bruksskick."

Beskrivning

Bilen privatimporterades till Sverige 2003, nuvarande ägaren köpte den 2009. Under den tiden har den här Porschen stått långa tider i garaget. Det har blivit någon tur under sommarhalvåret, men inte mer totalt 500 mil de senaste 10 åren. Ägaren säljer på grund av åldersskäl.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989 
 • Första registreringsdatum
  2003-04-04 
 • Avläst mätarställning
  182486km 
 • Kw / hk
  235 / 320 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den har nyligen fått kamremsservice och växellådsservice. Elhissar, säten och soltaket fungerar fint. Motor och låda känns som de ska med kraft och skönt ljud.

 • Skick interiör:

  Skinninredningen är i ett fint och helt skick, men förarstolen behöver lite läderbehandling. Några skruvhål från tidigare monterad biltelefon. Panel vid växellådstunneln på passagerarsidan är lite lös.

 • Skick exteriör:

  Delvis omlackerad med några stenskott från normal körning. Två uppsättningar däck och fälgar, nya däck på originalfälgarna.

 • Skick helhet:

  En klassisk stor-Porsche från det då för varumärket radikala frontmotortänkandet på sjuttio- och åttiotalet i ett lagom trevligt och representativt bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-08-28
Ursprungsbesiktning: 2003-04-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2003-04-16
Senast godkända besiktning: 2021-05-01
Besiktigad tom: - 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-02-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG