Visa alla bilder

Opel Rekord 6 2600 — 1965

En mycket ovanlig modell av Opels vanliga Rekord här med rak 6-cylindrig motor. Ovanligt bra i plåten.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra utgångsobjekt. Ser solid ut. Många nya originaldelar samt begagnade reservdelar medföljer bilen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14525
RIMBO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Rekord 6 2600?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra utgångsobjekt. Ser solid ut. Många nya originaldelar samt begagnade reservdelar medföljer bilen."

Beskrivning

Nuvarande ägare har ärvt bilen och känner nu att det inte finns plats och tid för den. Renovering har påbörjats och rostlagningar har gjorts. Bilen passar bra som ett rullande objekt eller om man vill så är den väl lämpad för en total renovering. 6-cylindrig motor med golvväxel. En uppsjö av originaldelar medföljer likaså många andra delar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-04-30 
 • Avläst mätarställning
  76441 Km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går och är körd ut ur garaget för fotografering, men bilen är ej körd på grund av att det inte finns fungerande bromsar. Bromsarna behöver ses över liksom övrig mekanik.

 • Skick interiör:

  Interiören är i slitet skick och behöver åtgärdas. Inredningen är urplockad, därför är det svårt att veta att alla delar finns. Se bilder.

 • Skick exteriör:

  Renovering av bilen har påbörjats. Karossen är i ett mycket bra grundskick.

 • Skick helhet:

  En bil som efter renovering kan bli en eftertraktad samlarbil. Med lite tid och kärlek så kommer denna bil bli som den en gång såg ut när den rullade ut från fabriken.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1995-09-27
Ursprungsbesiktning: 1965-04-30 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-04-30
Senast godkända besiktning: 1988-02-09
Besiktigad tom: 1990-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Den 6-cylindriga motorn är hämtad ifrån Kapitän och Admiral modellerna. Den är på 2.6 liter och producerar c:a 100 hkr och toppfarten är 165 km/h. Den här modellen är bland annat utrustad med skivbromsar fram, 12 volts elsystem och 4 växlad manuell låda.
Modellen finns i 2 eller 4 dörrars utförande och även som 3 dörrars skåpbil och stationsvagn. En cabrioletversion tillverkades också av karosstillverkaren Autenreith fram till 1964 av och efter det av Karl Deutsch.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Rimbo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-02-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG