Visa alla bilder

Morris Minor 2d coupé — 1956

Hel och fin originalbil, med få ägare och känd historik. Har rullat i Skåne och klarat sig mycket bra. Endast körd 9000 mil enl vår bedömning.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och är fin att köra. Bra motor, växellåda och bromsar. Till stor del originallack som skulle bli jättefin efter en polering och vaxning. Några utrostprickar fnns vid stenskott och på kofångare, se bilder."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
44 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14487
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Morris Minor 2d coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och är fin att köra. Bra motor, växellåda och bromsar. Till stor del originallack som skulle bli jättefin efter en polering och vaxning. Några utrostprickar fnns vid stenskott och på kofångare, se bilder."

Beskrivning

Bilen togs ut 1956 av den dam på Österlen i Skåne. Original regbvis finns kvar. Hon hade den till 1986 då den såldes till en man i Sölvesborg. Nuvarande ägare från Lund köpte bilen 2003 oc när han flyttade till Dalsland, Ånimskog 2013 fick bilen följa med. Den har alltid stått i garage och klarat sig så bra tack vare detta och att den gått förhållandevis lite, 9000 mil, enl vad vi kan se.
Utsidan är hel och fin, med små spår av tidens brukande. Inga anmärkningsvärda skador eller rostangrepp. Insidan likaså, normalt välhållet bruksskick. Gröna skinnsäten som behöver smörjas in. Skinnet uppepå sittdynor något slitet både på förar- och passagerarsidan Enligt uppgift beroende på att första ägarens hund alltid satt på passagerarstolen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  1956-01-01 
 • Avläst mätarställning
  90 501 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Inga anmärkningar, fungerar som den skall men ev. skulle batteriet behöva bytas.

 • Skick interiör:

  Hel och fin, men något slitna säten, Går att rekonda upp.

 • Skick exteriör:

  Normalt skick på kaross och lack, för bil som inte blivit renoverad, men vårdats väl. En polering hade bilen ännu finare.

 • Skick helhet:

  Jättetrevlig och fin att köra. En klassiker som är i härligt, fint patinerat brukssskick, klar att använda, ha kul med och fortsätta att vårda.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-03-23
Ursprungsbesiktning: 1956-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1956-01-01
Senast godkända besiktning: 2013-04-30
Besiktigad tom: 2015-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Morris Minor visades för första gången 1948 – i första varvet med sidventilsmotor och delad framruta. Minor såldes först enbart som täckt tvådörrars samt öppen kaross men från 1950 fanns den även med fyra dörrar.
Konstruktören Alec Issigonis, (mannen bakom Hundkojan), hade börjat arbeta med Morris nya småbil redan under andra världskriget. Hade han fått som han önskat hade bilen fått framhjulsdrift och boxermotor men det föll inte i god jord hos Morris konservativa ledning. Istället plockades drivlinan från föregångaren Eight med en rak 918 cc liten fyrcylindrig motor. Issigonis fick dock igenom sina önskemål om självbärande kaross, kuggstångsstyrning och individuell framvagn.
1952 kom den uppdaterade Serie II med modern toppventilsmotor på 803 cc från Austin A30, 1953 bättrades modellprogrammet på med kombiversionen Traveller och 1954 kom nya grillen och instrumentbrädan. På detta följde sedan flera modelluppdateringar, bland annat med större motorer. Sista Moris Minorn tillverkades så sent som 1971. Idag är de jättepopulära samlarbilar i hela Europa och alla delar finns fortfarande att köpa genom olika engelska företag.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-02-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG