Visa alla bilder

Mercedes-Benz 500 SE W140 — 1992

Långmilar-S-klass i ett seriöst och grundligt tekniskt renoverat fint skick, allt i en bastant nittiotalsform signerad den legendariska Mercedes-designern Bruno Sacco, och här dessutom med en trevlig och glassig proveniens.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Överraskande elegant och noggrant utförd renovering av en riktig långmilare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14197
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 500 SE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Överraskande elegant och noggrant utförd renovering av en riktig långmilare."

Beskrivning

Den kom till Sverige från Tyskland 1995, och brukades av sin första svenska ägare i två år innan ägaren av Sävedalens stolthet Triumf Glass, Anders Müntzing, tog över Mercan och lät den rulla intensivt med stor uppskattning fram till 2005. Den såldes till nuvarande ägarens kompis, men blev stående i ett garage. Kompisen lät nuvarande ägare ta över bilen och denne startade en omfattande mekanisk översyn och renovering. Resultatet är en pånytfödd och fräsch youngtimer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1995-10-17 
 • Avläst mätarställning
  360 000 km 
 • Kw / hk
  240 / 326 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkgrå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen hade en körsträcka som gjorde en översyn – eller renovering snarare – mer än nödvändig. Bromsar, dämpare, fjädrar, hjullager, bussningar, bärarmar, styrstag, kardanaxel, bakaxel, AC, kamkedja, låda, motor, elsystem och så vidare. Allt är utbytt, renoverat eller kontrollerat. Körkänslan är solid och rejäl, och känns långt ifrån 36 000 mil.

 • Skick interiör:

  Fräscht, helt och rent med karaktäristiskt Mercedsspänstiga säten. Bra skinnkänsla. Litet sömsläpp i mitten på höger framsäte.

 • Skick exteriör:

  Bra, fin lack och snyggt krom. Lackerad för 2 år se'n i samband med resten av renoveringen.

 • Skick helhet:

  Rolig proveniens, ståtlig pondus och tysk youngtimer med rejäl luxusfeeling i ett extra fint renoverat skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-05
Ursprungsbesiktning: 1995-09-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1995-10-17
Senast godkända besiktning: 2021-06-07
Besiktigad tom: - 2023-06-30
Årsskatt: 3911 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG