Visa alla bilder

Honda CB 900 Bol Dor — 1979

Hondas värsting i slutet av 70-talet som var en racerhoj anpassad för gatan.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett av få tillfällen som dyker upp att köpa en "orörd" drygt 40 år gammal värsting-Honda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
15 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14529
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Honda CB 900 Bol Dor?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett av få tillfällen som dyker upp att köpa en "orörd" drygt 40 år gammal värsting-Honda."

Beskrivning

Hondas värsting 78-79. Just denna Honda Bol Dor som betyder "Golden Scale" tillverkades -78 men kom ut som -79 års modell. CB 900 Bol Dor som är modellbeteckningen räknades som en ren sportracer vilket köparna blev varse om när försäkringen dök upp. Den var högt klassad som samtida Ducatis och liknande sporthojar. Honda användes flitigt 1978 i tävlingssammanhang, bland annat i Australien och Nya Zeeland. Detta exemplar var från början rött men har senare lackats svart. Det rycktas om att denna Honda var Auto Hansas mässhoj 1979 och detta kan vara en av anledningarna att den slapp banracingen. Det var förmodligen tack vare banracingen Hondas återkallning blev aktuell. Hojarna wobblade sönder när proffsåkarna började åka.
Ägaren har bytt svingarmsbussningar, monterat nya ljuddämpare bytt alla tändspolar och en hel del annat under åren. Den är nyservad med rengjorda och synkade förgasare, nya filter och olja, nya tändstift och smorda wires. Knappt 10 000 mil på mätaren och Hondas motorer håller ofta lika mycket till med normalt underhåll. Enligt Honda expertisen ska det vara en av dom äldsta kvar i bruk och förmodligen en av de få som undgick uppgraderingen Honda lanserade som innebar en kraftigare sving och kraftigare gaffelben.

Det stora antalet registrerade ägare beror på att försäkringen var så dyr att en ägare skrev över den på frun varje höst.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
  1979-04-27 
 • Avläst mätarställning
  94 986 km 
 • Kw / hk
  68 / 92 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  5 vxl manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett slitet bruksskick.

 • Skick helhet:

  Gott bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-07-12
Ursprungsbesiktning: 1979-03-21 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1979-04-27
Senast godkända besiktning: 2017-05-06
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 26

Fakta om modellen

Den första generationen producerades från 1979 till 1983, och var tillgänglig i USA 1981 och 1982. 1983 ersattes den av CB1100F . Den andra generationen var tillgänglig från 2002 till 2007. Den kallas Hornet 900 i Europa och 919 i Nordamerika, medan den relaterade CB600F är Hornet 600 i Europa och 599 i Nordamerika . 2008 ersattes andra generationens CB900 av CB1000R
Honda CB 900 F Bol är fortfarande en snabb maskin. Inte om man jämför med en modern cykel. Men i praktiken, än mer än tillräckligt snabbt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-02-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG