Visa alla bilder

Citroen 2CV — 1964

Argentinatillverkad fransk projektbil med en havererad växellåda, motor och låda är demonterade. Säljs utan reservationspris.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Omtolkad och fixad sextiotals-2CV med defekt drivlina. Bra möjlighet för kunnig 2CV-entusiast att bygga på."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
41 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14536
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroen 2CV?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Omtolkad och fixad sextiotals-2CV med defekt drivlina. Bra möjlighet för kunnig 2CV-entusiast att bygga på."

Beskrivning

Bilen har fått motor och växellåda demonterade efter att lådan har havererat, originalmotorn är en 435 cm3-motor som är en tidig, ovanlig och svagare version av den luftkylda boxertvåan. Bästa tipset är att leta upp en 602 cm3-maskin med tillhörande låda från sent sjuttiotal eller i alla fall före årsmodell 1981. Då hade 2CV-bilarna trumbromsar och ett vanligt bromssystem med klassisk bromsvätska. Efter 1981 byggdes 2CV bara med ett LHM-baserat (Liquide Hydralique Minérale, samma olja som i de hydraulfjädrade större Citroën-modellerna) bromssystem och bilen fick då också skivbromsar fram. En dylik motor med en så kallad skivbromsväxellåda kräver att alla bromsledningar och allt som har med bromssystemet att göra byts ut till LHM-standard. Detta är i sig inget problem, men kräver lite mera jobb av någon som kan 2CV. I gengäld öppnas större möjligheter till att hitta en bra drivlina. Samtidigt finns det också många hjälpsamma händer och mycket tips i Svenska Citroënklubben.
De sista två bilderna visar bilen innan den demonterades. Komfortsäten avsedda för USA-marknaden sitter i tillsammans med eftermonterade rullbälten.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  2020-08-17 
 • Avläst mätarställning
  32128 
 • Kw / hk
       / 12 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Flerfärgad 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är registrerings- och kontrollbesiktigad i augusti 2020, och har därefter bara rullat cirka 35 mil. Motor och växellåda är demonterade av en känd verkstad för äldre Citroëner. Växellådan har körts tom på olja och är utom räddning. Bilen säljes som reparationsobjekt, men i övrigt ska det inte finnas några större fel på den.

 • Skick interiör:

  Utrustad med några slags komfortsäten avsedda för USA marknaden och med rullbälten på plats. Övrig inredning är i gott skick och modellspecifikt spartansk som den ska vara.

 • Skick exteriör:

  Fin färgkombination med bra lack som har några färgskavningar, men som ändå ger ett trevligt och representativt intryck.

 • Skick helhet:

  Bilen ger generellt ett gott helhetsintryck och med en insats från någon som kan modellen blir det en rolig och trevlig 2CV med en lite ovanligare historik.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-10-14
Ursprungsbesiktning: 2020-08-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-09-05
Senast godkända besiktning: 2020-08-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-02-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG