Visa alla bilder

Volvo 1800 ES — 1972

Volvos eleganta sportvagn i ett shooting break-utförande som i sig bara byggdes i två år. Här i ett genuint originalskick kombinerat med en låg körsträcka, drygt 11.000 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint skick, äldre omlackering som stått sig bra. Behöver startservice och bromsöversyn. Motorn går runt för hand. Batteri saknas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
235 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13264
SPARREHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 1800 ES?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint skick, äldre omlackering som stått sig bra. Behöver startservice och bromsöversyn. Motorn går runt för hand. Batteri saknas."

Beskrivning

Bilen köptes till Sparreholms samlingar (som först var beläget i Skellefteå) redan 1979, skiftades inom familjen 1981 och använde bara bilen sporadiskt under sommarhalvåret fram till 1998, då den ställdes av. Omlackerad på åttiotalet och fortfarande i fint skick. Mindre resning nedanför framrutan på höger framskärm (bild). Invändigt och i övrigt i ovanligt fint orört originalsskick. Har bara rullat strax över 11.000 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-05-10 
 • Avläst mätarställning
  01437 km 
 • Kw / hk
  91 / 124 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är inte startad innan auktion, men motorn går runt och bilen rullar lätt. Därmed är bromsarna inte heller testade, det är lättare att göra en översyn av bromsar där kolvar och cylindrar inte har trycks ut och fastnat.

 • Skick interiör:

  Trevlig och hel skinninredning, även de röda mattorna är fräscha. Inget som är skadat eller fulfixat, bara en skön originalkänsla med en tidstypisk ratthandske och en intakt bilstereolucka i snygg träimitation.

 • Skick exteriör:

  Någon gång, sannolikt på åttiotalet, lackerades den i originalkulör, och då byttes även höger framskärm. Man kan se en svag svetsskarv framför höger A-stolpe. Vidare behöver förardörren justeras lite för att få rätt passform. I övrigt är det en snygg lack och ett attraktivt yttre med en liten ytrostantydan nedanför vänster A-stolpe. Bilen rullar på tidstypiska eftermarknadsfälgar.

 • Skick helhet:

  Den här sportkombi-Volvon utstrålar en slags äkta helhet i sitt skick. Det känns bra, intuitivt, trots att vi inte har startat den. I tillägg har den sin svenska historik och kulören Körbärsröd nr 46. En inte alltför vanlig färg på en 1800ES, men desto vanligare och idag uppskattad kulör på sent tillverkade PV544 Sport och Amazon.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1998-10-08
Ursprungsbesiktning: 1972-05-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1972-05-10
Senast godkända besiktning: 1998-08-10
Besiktigad tom: - 1999-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Volvo P1800 var en bakhjulsdriven sportbil i ett tvåsistigt coupé-format som tillverkades mellan 1961 till 1973. Egentligen är det bara den första serien som byggdes av den engelska tillverkaren Jensen som kallades P1800. När tillverkningen togs hem till Hisingen, Göteborg, Sweden gav Volvo bilen beteckningen 1800S, där S:et helt enkelt stod för Sverige. Den sista modellen av 1800S kallades 1800ES (E som i Estate) och var en slags sportkombi med en baklucka helt i glas. ES-modellen, som objektet ovan, tillverkades från 1972 till 1973.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG