Visa alla bilder

Volkswagen Karmann Ghia Coupé 1200 — 1957

Tidig Ghia, en så kallad Lowlight, som har renoverats i början av 1990-talet. Därefter utställd på Sparreholms bilmuseum i många år.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Spännande Lowlight att väcka och färdigställa. Av allt att döma en förhållandevis liten arbetsinsats för någon med rätt kunskap och känsla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
205 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13267
SPARREHOLM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
140 - 160 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Spännande Lowlight att väcka och färdigställa. Av allt att döma en förhållandevis liten arbetsinsats för någon med rätt kunskap och känsla."

Beskrivning

Epitetet Lowlight står för strålkastarnas placering. Bilen kom till Sparreholms bilsamlingar (som först var i Skellefteå) under 1995 och har stått obrukad sedan 1997. Behöver nu startservice och översyn av bromsar. En framlampa sitter löst och ny stötfångare fram medföljer. Spår av möss i baksätet. Fint helhetsintryck. Behöver startservice och översyn av bromsar. Den är inte körd sedan 1997. Bilen är i fint skick, utan rostskador, de första ägarna fanns i Norrbotten och den renoverades i Umeå.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1994-04-13 
 • Avläst mätarställning
  86323 
 • Regnr
  BUW066 
 • Chassinummer
  1585443 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Vid dokumentationstillfället gick inte motorluckan att öppna och motorns status är därför okänd. Sannolikt är den också renoverad, men det är upp till köparen att kontrollera det vid godkännandet av bilen.

 • Skick interiör:

  Fin och uppsydd inredning där mössen tyvärr har festat lite på baksätets sittdyna. I övrigt ett väldigt fräscht intryck.

 • Skick exteriör:

  Lackeringen gjordes av allt att döma i mitten av nittiotalet och slutmonteringen blev aldrig helt klar. Reparation av stötfångare fram är påbörjad.

 • Skick helhet:

  Det här är av många ansedd som en av bilvärldens mest lyckade formgivningar. En Lowlight som i sitt fint renoverade, men inte slutförda, skick har alla möjligheter att bli en vacker finfolkis som har varit dold från världen i över 25 år.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1995-08-08
Ursprungsbesiktning: 1994-04-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1994-05-28
Senast godkända besiktning: 1994-04-13
Besiktigad tom: - 1996-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Volkswagen Karmann Ghia producerades från 1955 till 1974 bestod av två modellserier; Typ 14 som baserades på typ 1 (bubblan) och typ 34 (även kallad Razorblade) som baserades på typ 3 (1500/1600). Från 1957 fanns det även en VW Karmann Ghia typ 14 som cabriolet på programmet. Karmann Ghia var designad av Lugi Segre på det italienska designer företaget Ghia och monterad hos Karmann-fabriken i Osnabrück.
Det tillverkades över 445 000 Karmann Ghia typ 14 mellan från 1955 till 1974.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG