Visa alla bilder

Saab Sonett III V4 — 1970

Vackraste Saaben ur betraktarens alla subjektiva vinklar. Skönt och ofixat exemplar sånär som på en omlackering. Varit i Sparreholms samlingar sedan 1982.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Riktigt trevligt exemplar med härlig potential, men behöver en teknisk översyn innan uppstart, uppvaknande och brukande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13265
SPARREHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab Sonett III?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Riktigt trevligt exemplar med härlig potential, men behöver en teknisk översyn innan uppstart, uppvaknande och brukande."

Beskrivning

Bilen är inte startad sedan 1985 och behöver en teknisk genomgång. Motorn går runt, bromsarna sitter fast och växelspakslänkaget glappar eller är avmonterat. Kaross, chassi och inredning i ett grundfint samlarskick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-06-24 
 • Avläst mätarställning
  72327 km 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är inte startad på över 36 år och behöver som alla bilar som väcks ur en törnrosasömn en större teknisk översyn, men samtidigt är det välkända komponenter under huven som gör uppgiften lätt för alla Saab-entusiaster.

 • Skick interiör:

  Hel skinninredning, men behöver som interiören i övrigt en rekonditionering för att bli riktigt bra.

 • Skick exteriör:

  Bilen är omlackad från originalets gula färg, silver var ingen Sonett-kulör. I övrigt är lacken i ett normalslitet skick för körsträckan. Inga rostangrepp enligt vår bedömning.

 • Skick helhet:

  En tidig serie 3 såld i Sverige när majoriteten av produktionen exporterades till USA gör det här exemplaret extra intressant. Att bilen är i ett härligt fyndskick och dessutom är välutrustad med den tidens mått mätt är en ytterligare lockande bonus.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1982-07-17
Ursprungsbesiktning: 1970-06-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1970-06-24
Senast godkända besiktning: 1981-09-18
Besiktigad tom: -1982-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Den första Saab Sonett även kallad Saab 94 visades upp 1956 på Stockholms bilsalong. Saab Sonett tillverkades senare i flera versioner, Sonett II, Sonett V4 och Sonett III. III:an som objektet ovan stod för en större förändringen av modellen. Sonett III fick bland annat en helt ny front med pop-up strålkastare och aktern fick horisontella bakljus istället för runda vertikala. Saab tillverkade 8 368 exemplar av Sonett modell III.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG