Visa alla bilder

Saab 900i 16v — 1992

Klassisk Saabmodell i fint orört originalskick, med den på den tiden heta fyrventilsmotorn. Snygg och prydlig både på in- och utsidan.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen går fint och har fräsch originallack och inredning. Några mindre lackbättringar finns men inget iögonfallande. Sprickor i några plastlister på skärmkanterna finns också."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
27 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13227
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
35 - 45 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Bilen går fint och har fräsch originallack och inredning. Några mindre lackbättringar finns men inget iögonfallande. Sprickor i några plastlister på skärmkanterna finns också."

Beskrivning

Bilen såldes ny i av Saab Halmstad 1992, till en privatperson i Mjöbäck som hade bilen fram till 2018 då den hamnade i Svenljunga, där nuvarande ägare köpte den för att ha den som entusiastbil. Bilen har bara haft två brukare, förutom bilhandlare.
Välvårdat och fint exemplar. Normalt med smårepor och stenskott, men inga skador.
Som kuriosa kan vi nämna att bilen lånades av biltidningen Teknikens Värld nu i januari, för ett jämförelsetest med Volvo 240 av samma årsmodell. Reportage kommer i tidningen inom kort. Denna bil var intressant för dem eftersom det är ett fint exemplar av sista (och bästa) årsmodellen. En populär bil för 30 år sedan, och nu en populär klassiker med mycket charm och också komfort och körglädje

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1991-12-04 
 • Avläst mätarställning
  208800 km 
 • Regnr
  GHX823 
 • Chassinummer
  AC56D8N7005487 
 • Kw / hk
  94 / 128 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Velour 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Original handlingar, servicebok, besiktningshandlingar mm finns. Avställd, skall in på SBP innan den tas i bruk.

 • Skick interiör:

  Nyrenoverat innertak, något som alltid annars brukar hänga ner på de här modellerna. I övrigt är klädseln hel och ren, och interiören ger ett fräscht intryck.

 • Skick exteriör:

  Snygg och prydlig lack, normalt slitage för körsträckan. Plåtfälgar med original navkapslar.

 • Skick helhet:

  Trevlig 900 i ett snyggt skick, sent tillverkad, den näst sista årsmodellen av den gamla karossen. Efter det tar GM-historien över.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-06-12
Ursprungsbesiktning: 1991-12-04 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1992-01-09
Senast godkända besiktning: 2018-01-26
Besiktigad tom: - 2019-03-31
Årsskatt: 1985 kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

CombiCoupé-modellen som denna kallas, med fem dörrar var storsäljaren under åttiotalet, då Saab hade 13% av bilmarknaden. Denna modell var också populär företagsbil, polisbil och även i många förvaltningar. Sista årsmodellen av en grundkonstruktion som kom redan 1966, den med den välvda "flygplans-inspirerade" vindrutan, och som sådan alltid attraktiv för entusiaster och i samlarkretsar över hela världen.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG