Visa alla bilder

Peugeot 404 1.6 — 1963

Snygg, tidig och i stort sett orörd 404:a. Den ljusa inredningen och den turkosa kulören är en kombination som andas fint franskt sextiotal.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Skönt bevarat bruksskick att vårda. Bromsarna behöver en genomgång innan besiktning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
20 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12920
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Peugeot 404?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Skönt bevarat bruksskick att vårda. Bromsarna behöver en genomgång innan besiktning."

Beskrivning

Frankrikes Volvo Amazon. Folklig och vackert representativ för varumärke, tidsperiod och Frankrikes bilindustri. Det här exemplaret har lång svensk historik sedan ny och det finns få som har överlevt i det här skicket. Senaste besiktningen gjordes 2003, bilen säljs obesiktigad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-09-02 
 • Avläst mätarställning
  64471 km 
 • Kw / hk
  53 / 72 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Turkos 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tydlig mekanisk känsla i maskin och låda. Tidstypiskt trevligt med rattväxel ger fint utrymme på golvet. Bilen har stått i i flera år och en översyn av bromsarna behövs innan den tas i bruk och kan besiktigas.

 • Skick interiör:

  Hel och ren inredning i matchande färger till bilens lack. Bilen känns välvårdad och doften av äldre bil är påtagligt positiv.

 • Skick exteriör:

  Patinerad och lite sliten lack med ytrost och rost på ett par ställen. Men bilens allmänna yttre och utstrålning trumfar och överglänser lätt dessa små angrepp.

 • Skick helhet:

  Sammantaget är det här riktigt charmig representant för 404-modellen. Det använda skicket, kulören och en pigg mekanisk känsla gör hela intrycket.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2004-07-21
Ursprungsbesiktning: 1963-09-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1963-09-02
Senast godkända besiktning: 2003-07-04
Besiktigad tom: 2005-07-31 // Körförbud
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG