Visa alla bilder

Ford TT-Ford Buss — 1920-tal

Härlig och tidig buss från bilismens barndom. Renoverad på 1980-talet och sedan utställd på Sparreholms Bilmuseum.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint skick på alla nivåer. Ser körklar ut men behöver en översyn och service då den inte varit i trafik på 10 år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13269
SPARREHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford TT-Ford ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint skick på alla nivåer. Ser körklar ut men behöver en översyn och service då den inte varit i trafik på 10 år."

Beskrivning

Registreringsnumret är inte längre giltigt. Bilen har fallit ur bilregistret och köparen får själv registrera in bilen igen. Däcken tappar luft på några veckor. Motorn går runt för hand.
Måtten på bussen är L=377 cm, H=230 cm och B=180 cm.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1920-tal/1920-tal 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
       / 40 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/trä 
 • Färg
  blå  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är inte startad vid dokumentationstillfället och en eventuell köpare måste med egenförvärvad kunskap säkerställa funktionen vid leveransgodkännandet.

 • Skick interiör:

  Träkarossen och dess interiör är inbjudande i sin totala träkänsla. Bänkarnas vinyldynor är fräscha och hela. På förarplats lockar en cool träbänk och allt annat roligt som det innebär att framföra en T-Ford med hel- och halvfart och pedalfunktioner utöver det vanliga.

 • Skick exteriör:

  Fin blå lack redo för någon passande och kreativ tidstypisk textfoliering eller en mer bestående målning om man önskar dekorera sin 20-talsbuss på ett korrekt sätt. Träkarossen verkar vara i ett fint skick utan svullnader.

 • Skick helhet:

  Rolig och ovanlig buss från bussåkandets absoluta barndom i ett renoverat och snyggt representativt skick.

Fakta om modellen

Bussarna baserades ofta på lastbilschassin och är i dag de mest sällsynta, då de gick som bruksfordon med passagerare och last tills de var utslitna och fick tjäna som reservdelsbilar för andra.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG