Visa alla bilder

Ford Anglia De Luxe 997 cc — 1966

En välskött bärplockare, frilördag eller sneruta. Kalla den vad du vill.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En modell jag är lockad av. Den passar lika bra på våra småvägar som i en trimmad version på racerbanan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
32 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12860
BOLLNÄS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Anglia De Luxe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En modell jag är lockad av. Den passar lika bra på våra småvägar som i en trimmad version på racerbanan."

Beskrivning

En De Luxe minsann! Dessutom en sent tillverkad. De tillverkades 1959-1967 i 1 004 737 exemplar. Ford Anglia med grund i modellen 105E fanns i ett flertal olika modeller. De fanns som 2-dörrars saloon, 3-dörrars stationsvagn samt som skåpbil med täckta sidor på skåpet. De fanns också med två olika motorer, 997 cc och 1198 cc. Den motorserien kallades för Kent. Fords motorutvecklare Alan Worters bodde i grevskapet Kent och det ska ha varit detta faktum som gav motorn sitt namn. Dessa motorer var mycket trimningsvänliga och har suttit i allt från åkgräsklippare till Formel 3-bilar.
Under många år var den och Ford Cortina en mycket vanlig bruksbil i det engelska ö-riket tillsammans med BMC-bilar i olika storlekar. De var också vanliga i Sverige på 1960-talet. De som många andra äldre bilar var mycket rostkänsliga.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-06-20 
 • Avläst mätarställning
  71460 km 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lågmilare som stått still i många år. Motorn går runt.

 • Skick interiör:

  Mycket fin förutom en slitageskada på förarstolen.

 • Skick exteriör:

  Snygg med några mindre rostskador framför allt på framskärmarna.

 • Skick helhet:

  En välskött bil med några rostskador på framskärmarna samt sliten klädsel på förarstolen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1999-10-11
Ursprungsbesiktning: 1966-06-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-06-20
Senast godkända besiktning: 1997-06-06
Besiktigad tom: 1999-06-30
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Johan Ålander
Mobil: 0705-809117
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG