Visa alla bilder

BMW 2000 CS — 1967

Rolig möjlighet till att förverkliga en vacker sextiotalscoupé med svensk historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint coupématerial för en rullande rolig översyn eller en klassisk finrenovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
71 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13224
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 2000 CS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint coupématerial för en rullande rolig översyn eller en klassisk finrenovering."

Beskrivning

Bilen säljs för ett dödsbo och är i stort sett komplett. Den såldes ny i Sverige på hösten 1966 som årsmodell 1967. Historiken är i övrigt okänd, men med registreringsnummer (det gamla och det nuvarande) och Riksarkivets tjänster går det att kartlägga mycket av bilens liv för den som vill.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1966-09-26 
 • Avläst mätarställning
  84108 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är inte startad, men tänder och ruskar till på startgas. Den rullar också lätt, inga bromsar ligger på.

 • Skick interiör:

  Inredningen är sliten i tyg och trä, men den är original, komplett och på det sättet både orörd och vacker.

 • Skick exteriör:

  Äldre lackering och underarbete i dåligt skick, men frisk i plåten utan rostangrepp. Original BMW turbinfälgar från en senare modell.

 • Skick helhet:

  En Hajnos med bra historik i ett arbetsskick som skulle kunna vara en grund för en rullande renovering. Oavsett, grundformen är en av bilhistoriens vackraste coupélinjer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1989-04-12
Ursprungsbesiktning: 1966-09-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-09-26
Senast godkända besiktning: 1988-07-06
Besiktigad tom: - 1990-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 15

Fakta om modellen

BMW Neue Klass var en modellserie med sedan- och coupée-modeller tillverkade mellan 1962 och 1977. Det var också den som säkerställde BMWs soliditet efter deras finanskris 1950 och skapade den än idag lönsamma identiteten med sportiga sedaner. Neue Klass tillverkades i 6 st olika modeller, 1500, 1600, 1800, 1800 TI/SA, 2000 och 2000 C/CS. Objektet ovan är en BMW 2000 CS från 1967. BMW 2000 CS tillverkades mellan 1965 till 1969, var formgiven av Wilhelm Hoffmeister och monterades av Karmann-fabriken i Osnabrück. 2000 CS hade en tvåliters maskin med överliggande kamaxel och dubbla Weber-förgasare matad genom en 4-växlad manuell låda.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG