Visa alla bilder

Alfa Romeo Alfetta GTV 2.0 — 1977

Sjuttiotalets snygga kilform från Alfa Romeo i ett grundligt och välrenoverat skick med en dokumenterad och välkänd klubbhistorik.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Rolig och vacker med ett dåligt rostrykte. Den här bilen är fint räddad från det ryktet och är dessutom trevligt prestandakryddad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13282
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo Alfetta GTV 2.0?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Rolig och vacker med ett dåligt rostrykte. Den här bilen är fint räddad från det ryktet och är dessutom trevligt prestandakryddad."

Beskrivning

Bilen renoverades av en Alfa Romeo-entusiast i mitten på 2010-talet och fick då alla sina uppgraderingar. Renoveringsarbetet är grundligt och väl utfört. En ny ägare tog vid 2017 och och brukade bilen på samma entusiastiska klubbnivå som den förra ägaren. Ett nytt jobb utomlands och inget garage gjorde en hastigt förbarmande försäljning till en bekant och hans dotter nödvändig. Dessa har tyvärr ingen ambition eller möjlighet att fortsätta brukandet på den nivå som bilen förtjänar och därför säljs nu bilen på auktion.
Berättelsen om bilen är publicerad i en klubbtidning som vi har tagit bilder av. Vi hoppas att upplösningen på bilderna gör att det är läsbart, i annat fall scannar vi texten och publicerar här.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1977-03-30 
 • Avläst mätarställning
  116 000 km 
 • Kw / hk
  90 / 122 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Alfaröd Rosso 530 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Alfas sköna och med förtjänad rätt omtyckta 2-litersfyra med dubbla kamaxlar känns lite piggare än originalet och svaret ligger detaljerat i texten från tidningen. I övrigt är det som det ska vara, lådan lirar på Alfa-vis och bilens tekniska helhet känns väl sammansatt.

 • Skick interiör:

  Inredningen fick en ordentlig översyn och är fint förädlad med mycket känsla och kärlek av den renoverande ägaren.

 • Skick exteriör:

  Snygg, prydlig och klassiskt röd Alfa Ross-lack i ett väldigt lätt slitet entusiastskick. Den främre stötfångaren är demonterad i ett sportig okulärt uttryck, men följer förstås med bilen vid leverans.

 • Skick helhet:

  En modell som prisades för sin körglädje på sin tid, men som i Norden hade svårigheter med sin rostkänslighet. Det här exemplaret är däremot fint räddat till eftervärlden i ett härligt skick som kan tilltala både en extra körglad entusiast eller en mera återhållsam originalentusiast.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-04-26
Ursprungsbesiktning: 1977-03-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-04-29
Senast godkända besiktning: 2020-04-21
Besiktigad tom: - 2022-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG