Visa alla bilder

Volvo Duett 21134 D B18 — 1964

Ovanligt hel och fin Duett. Kör som den är, eller snygga till den efterhand, som en rullande renovering.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Ett perfekt exemplar för Volvoentusiasten att förbättra, lite i taget, utan att ta den ur trafik. Eller för den professionella karossrenoveraren att ha som utgångspunkt för en topprenovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12441
SALTSJÖBADEN
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
55 - 65 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Ett perfekt exemplar för Volvoentusiasten att förbättra, lite i taget, utan att ta den ur trafik. Eller för den professionella karossrenoveraren att ha som utgångspunkt för en topprenovering."

Beskrivning

Denna Volvo Duett ser bra ut och går fint. Utseendemässigt bra bruksskick. Bilen är nyligen genomgången mekaniskt. Då byttes även generatorn till en växelströmmare för att med säkerhet ha ett laddat batteri vid varje start. Delvis nydraget elsystem i motorutrymmet. Framstolarna är bytta. Vid bytestillfället gick det inte att få tag på stolar med rätt klädsel. Men med lite mer tid borde det gå att få tag på. Det finns lagom många förbättringsmöjligheter att hugga tag i för entusiasten. Nuvarande ägare har njutit av bilen i cirka 12 år i Stockholmsområdet.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-04-07 
 • Avläst mätarställning
  30110 km 
 • Regnr
  AND833 
 • Chassinummer
  66031 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nyligen servad och kontrollerad mekaniskt. Delar av elsystemet är nydraget.

 • Skick interiör:

  Framstolar i mycket bra skick men ej original i denna bil. Innertak skadat samt några extra trädetaljer runt framdörrarna. Ovanligt bra överstycke på instrumentpanelen.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering som har fått klarlacksläpp och rostgenomslag. Grill och främre stötfångare är i ett bra skick. De bakre är sämre.

 • Skick helhet:

  En bil i ett bra grundskick med behov av karossrenovering samt byte av innertak. Eventuellt byta framstolar till originalutförande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-06-12 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1964-04-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-04-07
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: 2016-06-21
Körförbud: Nej
Skattebefriad: JA
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Volvo Duett är en rambyggd staionsvagn byggd för att att kunna användas både till vardags och i arbetet. Otaliga är de Duetter som har sett till att samhällets grundfunktioner har kunnat underhållas och servas. Allt från statliga företag som SJ, Televerket med mera till egenföretagaren med behov att skjutsa familjen efter jobbet, har valt denna pålitliga bruksvagn, i dess rätta bemärkelse, för sitt dagliga värv. Den är utrustad med en mycket driftsäker fyrcylindrig motor på 1 778 cm3, B18, kombinerad med en manuell 4-växlad låda.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Johan Ålander

Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Johan Ålander på telefon +46 705 80 91 17 eller maila till johan.alander@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e april 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG