Visa alla bilder
Visa film

Smart Crossblade 600cc Turbo — 2002

Svensksåld (en av tre i Sverige), väldigt ovanlig samlarmodell. Perfekt sommarbil och redan en bilklassiker.

Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Nummer 1 515 av totalt 2 000 tillverkade. Crossblade är en verklig strandbil som saknar vindruta, dörrar och tak. Framtida klassiker!"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
Mäklad info_outline
Objektet är sålt efter förhandling eller förhandling pågår
OBJEKTNR
LAGERORT
12513
FRITSLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
130 - 140 000 SEK
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Nummer 1 515 av totalt 2 000 tillverkade. Crossblade är en verklig strandbil som saknar vindruta, dörrar och tak. Framtida klassiker!"

Beskrivning

Smart Crossblade Nr. 1515/2000. Mätarställning: 1 170 mil Karosseri: Cab Info: Sekventiell växellåda, ABS bromsar, Airbag förare & passagerare, Fjärrstyrt c-lås, LM-fälgar, Servostyrning, Stereo, Svensksåld, 70 hk, Turbo, Skivbromsar fram, trummor bak, bakhjulsdrift, 6-växlad sekventiell låda m automatisk koppling, Toppfart: 140km/h, Bränsleförbrukning stad: 0, 62 l/mil, landsväg: 0, 53 l/mil, blandad: 0, 57 l/mil, Endast 2000st tillverkade! Detta är nr. 1515.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2002/2002 
 • Första registreringsdatum
  2003-09-04 
 • Avläst mätarställning
  11796 km 
 • Regnr
  UKN591 
 • Chassinummer
  WME01MC012H104655 
 • Kw / hk
  52 / 70 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat, sekventiell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  I nybilsskick, endast 1 170 mil sedan ny. Full servicehistorik, väl omhändertagen – redo för nya äventyr!

 • Skick interiör:

  I nybilsskick, väldigt propert intryck.

 • Skick exteriör:

  I nybilsskick, endast ett litet skrapmärke på förarsidan.

 • Skick helhet:

  I nybilsskick. Smart Crossblade har blivit en verkligen samlarbil och detta exemplar med endast 1 170 mil är redo för nya sommaräventyr!

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-10-31
Ursprungsbesiktning: 2002-05-21 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2003-09-10
Besiktigad tom: - 2020-10-31
Senast godkända besiktning: 2019-08-01
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 913 Kr
Debitering vid påställn: 228 Kr
Betalningsmånad: Apr 2019
Skatt betald t.o.m: 2020-04-30
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Smart Crossblade (2002)
Smart Fortwo är en tvåsitsig mikrobil som presenterades 1998 som Smart City Coupé. Den tillverkas i fabriken Smartville i Frankrike. Till en början erbjöds modellen endast i ett utförande med en täckt tvådörrars halvkombikaross med en trecylindrig bensinmotor på 50 hästkrafter på 698 ccm, men kompletterades av en cabrioletmodell år 2002.
I samband med detta genomgick modellen en lättare ansiktslyftning med nya strålkastare och en ny logotyp i fronten. Samtidigt introducerades varumärket Smart också i Sverige. I och med detta fick modellen också sitt nuvarande namn.
Idag erbjuds modellen med samma motor som vid introduktionen med olika trimningsgrader på mellan 50 och 71 hästkrafter, samt med en dieselmotor (cdi) på 41 hästkrafter. Transmissionen sker i samtliga fall med hjälp av en sexstegad halvautomatisk växellåda. Även en enliters motor med och utan turbo och femväxlad låda har tillkommit. Antisladdsystemet ESP är standard i samtliga versioner. Karossen är klädd med plastpaneler i utbytbara färger.
År 2002 kom ytterligare ett derivat av serien, kallad Crossblade, vilket innebar att tak, vindruta och dörrar saknades. Modellen hade speciella fälgar och unik lackering och interiör och tillverkades i en begränsad upplaga.
Försäljningen av Fortwo har stadigt ökat genom åren och i storstäder som Rom och Paris är modellen populär på grund av sitt annorlunda formspråk och lätthanterliga proportioner. På grund av en låg bränsleförbrukning är den på flera ställen klassificerad som miljöbil; exempelvis i Göteborg där den en period kunde parkeras gratis, vilket gjorde den till en försäljningsframgång i Västsverige.
I slutet av 2006 presenterades en kraftigt uppdaterad version av Fortwo, som har ett liknande utseende, men som är 20 cm längre för att leva upp till högre krocksäkerhetskrav. Denna modell kommer så småningom även att erbjudas i en hybridversion, kallad EV.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Shaun Major

Mail: shaun.major@bilwebauctions.se
Telefon: +46 709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e april 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG