Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9000S CD 2.0 — 1993

En blivande vardagsklassiker, en svensk coming youngtimer i fin nittiotalsform. En lite ovanligare Saab 9000 med sedankaross, kallad CD.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Lågmilat, välvårdat och ovanligt fint exemplar. Det mest synliga och överraskande är isolerade rostskador på vänster framskärm, i övrigt har bilen klarat sig mycket bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
25 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12459
ROMELANDA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
30 - 50 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Lågmilat, välvårdat och ovanligt fint exemplar. Det mest synliga och överraskande är isolerade rostskador på vänster framskärm, i övrigt har bilen klarat sig mycket bra."

Beskrivning

Saab 9000 i sedanversion, kallad CD, var ingen storsäljare i Sverige, men modellen som sådan var en succé med tre trevliga italienska kusiner i släkträdet, Fiat Croma, Lancia Thema och Alfa Romeo 164.
Det här exemplaret köptes ny av den nuvarande ägarens far och ärvdes 2014. Sedan dess har den rullat drygt 2 000 mil i entusiastjänst. Just S-versionen med CD-karossen, lågtrycksturbomotorn på två liter och 150 hästar är särskilt ovanlig med bara 4 exemplar registrerade i Sverige.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1993-03-15 
 • Avläst mätarställning
  105 000 km 
 • Regnr
  PMJ890 
 • Chassinummer
  CD45SXP1003276 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Saabs lågtrycksturboversion av deras tvålitersmaskin var ett lyckat drag. En bra motor i grunden och det är ett välkänt ljud i både startmotor och maskinen i sig när den startas. Hela drivlinan känns fräsch och pigg. Det lite smutsiga motorrummet är lätt åtgärdat; det är rester från en rostskyddsbehandling som kan tvättas bort och kanske ge en känsla av nybilsglans under huven.

 • Skick interiör:

  Välskött och välbevarad interiör där den förhållandevis låga körsträckan märks. Originalmattorna är inte med på bilderna, men är i bra skick och följer förstås med bilen.

 • Skick exteriör:

  Bilen har ofta stått garagerad och den röda lackens pigment har därför klarat sig bra med en bevarad lyster. Vänster framskärm är däremot rostskadad, se bilder, men det verkar också vara det enda stället förutom en del att hålla koll på under förardörrens nedre list. Dessa isolerade rostangrepp har som så ofta i vårt land att göra med intensivt saltstänk från mötande trafik. Reflexrampen på bakluckan har delvis delaminerat och höger hörn på stötfångaren bak har en liten påkörningskada i plasten.

 • Skick helhet:

  En coming youngtimer som det inte finns så många bevarade av idag, värd att ta hand om, alltså. Sedan-modellen av Saab 9000 är en förhållandevis rar blomma. Det här exemplaret med sin ringa körsträcka är lätt att små medel få i ett väldigt trevligt och entusiastbrukbart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-01-15
Ursprungsbesiktning: 1993-03-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1993-03-15
Besiktigad tom:- 2020-01-31
Senast godkända besiktning: 2018-11-15
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 2199 Kr
Skatt betald t.o.m: 2020-03-31
Betalningsmånad: Mar 2019
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e april 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG