Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJ6 4.0 V6 RHD — 1997

Klassisk stor-Jaguar, långa modellen (Long Wheel Base) med en tydlig direktionskänsla i ett trevligt och väldigt fint skick, importerad från England 2010.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin och kvalitativ lack, inredning och motorutrymme. Innertaket hänger i överkant vid bakrutan och stötfångaren fram behöver justeras i höger infästning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
53 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12460
GÖTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin och kvalitativ lack, inredning och motorutrymme. Innertaket hänger i överkant vid bakrutan och stötfångaren fram behöver justeras i höger infästning."

Beskrivning

Stark engelsk körkänsla och åkkomfort på ett positivt sätt. En Long Wheel Base XJ6 har allt det där som en stor fyradörrars Jaguar förväntas ha.
Det här exemplaret kom till Sverige från England 2010. Efter en trafikskada (höger fram) 2016 i Sverige, löstes den in av försäkringsbolaget. Bilen lagades sedan professionellt av en av bolaget auktoriserad verkstad och var tänkt att användas av den nya ägaren vid dennes vinterboende på Malta med passande vänstertrafik för en högerstyrd Jaguar, men Malta har också många små vägar och många trånga gator för en stor bil. Oavsett är det ett skönt Jaguar-trevligt skick och helhetsintryck på hela bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  2010-02-12 
 • Avläst mätarställning
  122760 miles 
 • Kw / hk
  177 / 241 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusblå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda går mjukt, växlar mjukt och är mjuk i hela sin karaktär, men ändå med kraft när det behövs. Avgassystemet är bytt och nytt, liksom stötdämpare, fjädrar och bromsar.

 • Skick interiör:

  En skön och välvårdad skinnklädsel möter dig med en typisk doft som bara engelska bilar har. Det är rent, snyggt och fräscht.
  Enda anmärkningen är att innertaket hänger lite i kanten upp mot bakrutan.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad efter en trafikskada till ett bättre skick än en fabriksny lack. En glipande spalt vid främre stötfångare i högerkant syns på bilderna, men det kommer att justeras innan leverans. I övrigt är alla emblem och centrumkåpor på hjulen nya.

 • Skick helhet:

  Kan man leva med en högerstyrd bil är detta ett mycket trevligt exemplar och en fin representant för märket och modellen. Eller, du kanske planerar att flytta till England eller något annat vänstertrafikerat land och vill ta dig med en riktigt fin entusiast-Jaguar med youngtimer-feeling.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-01-03
Ursprungsbesiktning: 2010-02-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2010-02-12 (970319) OBS! Fordonet är taget i trafik tidigare i annat land
Besiktigad tom: - 2020-08-31
Senast godkända besiktning: 2019-06-20
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 3055 Kr
Skatt betald t.o.m: 2020-03-31
Betalningsmånad: Mar 2019
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e april 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG