Visa alla bilder

Buick Electra 225 Convertible — 1962

Strikt och överraskande orörd snygg interiör med spännande små hälsningar från tidigare ägare i USA. En vacker sextiotalare i fullstorlek.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett rent, fint och rejält intryck. Omlackerad av en tidigare ägare i Sverige efter en lättare trafikskada."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
240 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12533
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Buick Electra 225 Convertible?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett rent, fint och rejält intryck. Omlackerad av en tidigare ägare i Sverige efter en lättare trafikskada."

Beskrivning

Bilen säljs av ett dödsbo, kom till Sverige från USA 2016 och registrerades här 2017. Efter en trafikskada 2018 på höger framskärm, stötfångare och grill lackerades bilen från GM Polar White till förmodligen GM Glacier Blue (ej verifierat).
Efter denna yttre renovering köptes bilen bilen av nuvarande ägare och dödsbo. Bland dokumentationen i handskfacket återfinns bland annat en utställares anteckningsblock från Metropolitan Detroit Science Fair 1965 och en utställarbiljett från Detroit Horse Show 1969. Man kan ha spännande funderingar kring vad denna (förmodligen första) ägare gjorde på vetenskapsmässan i Detroit och på vad de kryptiska anteckningarna betyder.
Vidare finns det en sista anteckning från den senaste ägarens funderingar och mätningar kring bränsleförbrukningen. Att denna Buick Electra tillverkades i GM:s fabrik i Flint, Michigan, det kan vi utläsa av chassinumret och att den höll sig kvar i Detroit under 60-talet, det berättar i alla fall de små hälsningarna från bilens förflutna.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  2017-05-01 
 • Avläst mätarställning
  85532 miles  
 • Kw / hk
  242 / 330 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad, fin tomgång och bra känsla i maskin och låda. Hastighetsmätaren fungerande inte vid dokumentationstillfället, men den ska åtgärdas innan leverans. Lite vintage spolarvätska i en glasflaska sittande i originalhållaren är ännu en fin liten hälsning från dåtiden.

 • Skick interiör:

  Förvånansvärt oskadad och snyggt sliten interiör med vackert ådrad skinnklädsel. I övrigt förefaller det mesta vara orört med originalradio och alla reglage intakta och fungerande.

 • Skick exteriör:

  Fin nypolerad lack och även kromet har fått sig en omgång.
  Suffletten verkar också vara nysydd och nymonterad, men det finns inget sufflettskydd. All elfunktioner i rutor och sufflett fungerar felfritt, även om höger ruta ibland kan behöva lite hjälp hela vägen upp. Eftermarknadsfälgarna är fina på sitt sätt och har inga repor, men originalfälgar och original navkapslar finns och ingår för de som föredrar dem.

 • Skick helhet:

  Ett överraskande trevligt fullsize-järn med både elegans och klassisk amerikansk Detroit-utstrålning från 60-talet. Bilen är besiktigad och är därmed besiktingsbefriad för framtiden i kraft av att vara 50 år gammal eller äldre.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-04-04
Ursprungsbesiktning: 2016-09-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2017-05-01 (620101) OBS! Fordonet är taget i trafik tidigare i annat land
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: 2016-09-29
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e april 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG