Visa alla bilder
Visa film

BMW M3 E36 3.0 — 1993

En av 1990-talets verkliga sportbilsdrömmar! BMW M3 (E36) fick rak stark sexcylindrig sugmotor och ett chassi som brädade samtliga konkurrenter.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en M3 (E36) i sådant härligt originalskick. Drivlinan uppfattas solid. Redan hett eftertraktad, i framtiden en verklig sportvagnsklassiker."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
187 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12518
FRITSLA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW M3 E36?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en M3 (E36) i sådant härligt originalskick. Drivlinan uppfattas solid. Redan hett eftertraktad, i framtiden en verklig sportvagnsklassiker."

Beskrivning

Väl omhändertagen BMW M3 som importerades från Tyskland redan 1998. Många kvitto, servicehistorik och besiktningsprotokoll följer med bilen. Denna ögonfröjd till modern sportvagnsklassiker är kraftfull och stark. Fullutrustad med klimatanläggning, elhissar/speglar, helläderklädsel, HiFi ljudsystem, kassetthållare, larm, läderratt, stolsvärme fram, ställbar ratt, två nycklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1998-12-07 
 • Avläst mätarställning
  158232 km 
 • Kw / hk
  210 / 286 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Daytona Violett 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Drivlinan med motor och växellåda går fint. Monterat sportavgassystem och fullt fungerande luftkonditionering Vissa pixlar i färddatorns display saknas, väldigt välskött motorrum.

 • Skick interiör:

  Helt original och standard inredning med M3 sportstolar i skinnklädsel. Bagageutrymmet är i ordning, inklusive original reservhjul.

 • Skick exteriör:

  Specialbeställd lack (Sonderlackierung) från fabrik - Daytona Violet, som måste upplevas i verkligheten - den härliga färgen med dess djupa nyans går inte att återge på bild. Liten spricka i vindrutan, skrapmärken på stötfångare och passagerarsidan är enda minuspoängen (se foto).

 • Skick helhet:

  Tillfälle att slå till på en mycket unik M3 med låga mil och helt i originalutförande. 100 procent körglädje! Ett verkligt tidsdokument.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-12-28
Ursprungsbesiktning: 1998-12-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1999-04-27 (930610) Fordonet är taget i trafik tidigare i annat land
Besiktigad tom: - 2020-03-31
Senast godkända besiktning: 2019-01-25
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 2413 Kr
Betalningsmånad: Dec 2019
Debitering vid påställn: 2211 Kr
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Baserad på den tredje generationen av 3-serien (E36) kom en ny M3:a 1992. Till skillnad mot den första generationen hade den en sexcylindrig motor med 3 liters volym och 286 hk. Till att börja med fanns den som tvådörrars coupé. Senare erbjöds även en version med fyra dörrar, som täckte upp en del av tomrummet efter den tillfälligt nedlagda M5.
M3 (E36) släpptes med en 3,0-litersmotor med 286 hk och 1996 kom den lite större 3,2-litersmotorn med 321 hk som gjorde 0-100 km/h på 5,6 sekunder. Specialmodellen M3 GT har 295 hk.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Shaun Major

Mail: shaun.major@bilwebauctions.se
Telefon: +46 709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e april 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG