Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9-3 2,0T Aero Cabriolet — 2004

Saab 9-3 Aero Cabriolet som har varit i samma familj och företag sedan 2008. Den kommer med goda specifikationer, komplett dokumentation och en fullstämplad servicebok. Nyligen servad och redo att köras hem.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil fungerar och kör bra, med motor, växellåda och bromsar i gott skick. Den levereras med en fullständigt stämplad servicebok, samt vinterhjul och däck. Det elektriska taket fungerar smidigt tillsammans med övrig elektronik, och taket är i gott skick. Bilen ser bra ut men har lite rost runt hjulbågarna och visar tecken på äldre svetsarbeten. Den är besiktigad och godkänd till och med den 31 juli 2025."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
24 OKT 12:30
43 001SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17695
HOVÅS
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
65 - 75 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 44 001 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift: 5% dock minst 2900 SEK (inkl. moms)
BUDHISTORIK
26813
21 OKT 16:20
43 001 SEK
5945
21 OKT 16:18
42 001 SEK
32657
19 OKT 18:42
40 001 SEK
32669
19 OKT 13:26
38 444 SEK
32657
19 OKT 06:55
37 444 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9-3 2,0T Aero Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil fungerar och kör bra, med motor, växellåda och bromsar i gott skick. Den levereras med en fullständigt stämplad servicebok, samt vinterhjul och däck. Det elektriska taket fungerar smidigt tillsammans med övrig elektronik, och taket är i gott skick. Bilen ser bra ut men har lite rost runt hjulbågarna och visar tecken på äldre svetsarbeten. Den är besiktigad och godkänd till och med den 31 juli 2025."

Beskrivning

Denna bil såldes ursprungligen ny till sin första ägare i Stockholm, och den nuvarande familjen köpte den 2008. Den ägdes privat fram till 2015, då den överfördes till familjeföretaget. Bilen har regelbundet körts och har njutit av många sommarturer runt om i Europa. Den har alltid underhållits ordentligt, vilket återspeglas i dess fullständigt ifyllda servicebok och ett flertal äldre besiktningsprotokoll. Viss äldre svetsarbete har gjorts runt fjäderbensfästet under motorhuven, och det finns rostproblem runt alla hjulhuskanter som lätt kan åtgärdas – vilket gör den till ett perfekt vintergarageprojekt. Dessa bilar blir allt svårare att hitta, och denna representerar ett bra värde för nästa köpare.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    2004/2004 
  • Första registreringsdatum
    2004-03-18 
  • Avläst mätarställning
    245940 km 
  • Regnr
    UUK124 
  • Chassinummer
    YS3FH76Y546013380 
  • Kw / hk
    154 / 209 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Läder 
  • Färg
    Ljusgrå 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Inga problem att rapportera; bilen går bra och har nyligen servats. Den är besiktigad och giltig till 2025-07-31. Aluminiumfälgarna är i bra skick, med några mindre märken, och däcken är i gott skick. Ett komplett set med vinterhjul och däck ingår också. Reservhjulet och verktygssatsen finns med, och motorutrymmet är i bruksskick, även om det finns viss oxidation på aluminiumdelarna.

  • Skick interiör:

    Interiören är ren och snygg, i gott bruksskick med tanke på bilens ålder och körsträcka. Lädersätena är hela men visar visst slitage och märken, särskilt på förarens säte. Dörrpanelerna är i gott skick, och både innertaket och mattorna är rena. Instrumentpanelen är också ren, med visst slitage på knapparna, och alla mätare och instrument fungerar, även om det finns viss pixelering på displayen i mitten (se bilder). Elektroniken, inklusive fönster, speglar, säten och tak, fungerar, förutom förarens vikbara spegel. Radion fungerar bra, men luftkonditioneringen har inte testats.

  • Skick exteriör:

    Karossen är rak och utan bucklor, men rostproblemen runt hjulbågarnas kanter behöver åtgärdas. Lacken ser bra ut bortsett från rosten, även om den har några märken och repor (se bilder). Underredet är rent, med lite ytlig rost på sina ställen, främst runt plåtarna under motorn. Det finns också viss oxidation runt de legerade backspeglarna. Taket är i gott skick, utan hål, bara några små skavanker.

  • Skick helhet:

    Saab Aero med toppspecifikation och i gott körskick, den behöver bara åtgärda rostproblemen för att bli en rolig sommarbil som är prisvärd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-10-20
Ursprungsbesiktning: 2004-03-03 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2004-03-18
Senast godkända besiktning: 2024-06-13
Besiktigad tom: 2025-07-31
Årsskatt: 2714 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hovås

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-11-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG