Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet 6500 4,3 Lastbil — 1956

En amerikansk klassiker från det glada 50 talet i ett mycket fint bruksskick. Ett stycke bilhistoria från hårt jobbande arbetare på den Amerikanska kontinenten.

Peter Forslund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Kristoffer Persson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Charmigt Amerikanskt arbetsfordon som drar många blickar till sig överallt där den körs."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
24 OKT 10:10
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17699
HALLSBERG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 51 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift: 5% dock minst 2900 SEK (inkl. moms)
BUDHISTORIK
28317
21 OKT 20:56
50 000 SEK
28317
21 OKT 20:55
42 000 SEK
10342
20 OKT 16:17
41 000 SEK
28317
19 OKT 11:51
40 000 SEK
2248
18 OKT 22:15
35 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet 6500 4,3 Lastbil?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Forslund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Kristoffer Persson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Charmigt Amerikanskt arbetsfordon som drar många blickar till sig överallt där den körs."

Beskrivning

En fd. brandbil som idag är ombyggd till lastbil. I de efterforskningar vi gjort är vår bedömning att bilen är Svensksåld och registrerad ny som brandbil hösten 1957. Den låga mätarställningen är osäker men heller inte osannolik när bilen varit inregistrerad som brandbil. Bilen är i ett bra bruks skick. Omlackerad för ett antal år sedan, sannolikt när den blev ombyggd till lastbil. Lacken är lite bubblig på vissa ställen men det är god lyster i den röda lacken. Bilen är i stort sett original. Passagerarsätet är dock utbytt (se bilder)

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1956/1956 
  • Första registreringsdatum
    1956-01-01 
  • Avläst mätarställning
    24800 km 
  • Regnr
    FPR223 
  • Chassinummer
    NS54N5526500 
  • Kw / hk
    104 / 141 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Galon/Tyg 
  • Färg
    Röd/Svart 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Den sexcylindriga motorn låter riktigt pigg och växlarna går i som de ska. Bromsarna är nyrenoverade men bilen har stått still en tid så en upp smörjning och justering kan vara på sin plats. Handbromsen är svag men troligtvis är detta en justeringssak. Alla tekniska funktioner är i sin ordning.

  • Skick interiör:

    Fin interiör som dock behöver en uppfräschning. Passagerarsätet är ej original utan är tagen från en buss. Det finns två mindre rosthål i golvet fram framför dörrarna som bör åtgärdas. Lika på båda sidor av bilen (se bild). Vacker fin instrumentering

  • Skick exteriör:

    Ett fint skick exteriört. Finns några små skavanker i lacken. Lite bubblor från tidigare lackering samt några mindre skavmärken. Detta är dock lite förenat med ett arbetsfordon som är brukat. Allt vi kan se undertill är fritt från rost. Balkar, Flak mm är i gott skick. All belysning är fungerande. En nyckel till tändningslåset. Osäkert om denna passar dörrlås som kärvade vid testtillfället. Finns tre små hål i varje dörr där det tidigare suttit brandkårs märken. Kanske går det att hitt något motsvarande att montera dit

  • Skick helhet:

    En härlig klassiker som ger ett riktigt fint helhetsintryck. Med lite tid och handpåläggning blir detta en bil som kommer dra många blickar till sig

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-10-02
Ursprungsbesiktning: 1957-09-19 (regbes) (Ombes:20181009)
Datum i trafik första gången: 1956-01-01
Senast godkända besiktning: 2018-10-09
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Ägarens kommentar

En bil som drar många blickar till sig. Väldigt många personer kommer fram och vill titta och prata när jag är ute och rullar med bilen. Kanske ett dragplåster för något företag eller bruksbil för dig som behöver last mycket tungt

Fakta om modellen

Chevrolet Truck från 1956 är mer än bara ett veteranfordon; det är ett stycke Americana som representerar en era av optimism och hårt arbete. Dess arv lever kvar i hjärtat hos både samlare och entusiaster, vilket säkerställer att denna Chevy kommer att firas i generationer framöver. Oavsett om den är på den öppna vägen eller visas på en utställning, är '56 Chevy Truck fortfarande en bestående symbol för Amerikas bilarv.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hallsberg

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Forslund

peter.forslund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-11-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG