Visa alla bilder
Visa film

Audi A6 Allroad 4,2 V8 — 2003

En praktisk rymlig premuimvagn med V8.a om 299 hk med lastutrymme, terrängegenskaper och många kryss i utrustningslistan, allt i ett välhållet sobert uttryck.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En vagn som förefaller vara i ett väl omhändertaget originalutförande. Hela ekipaget ser bra ut med tanke på ålder och miltal. Lite extra brum vid gaspådrag med avgassystemet, annars lugn och bekväm färd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
24 OKT 11:20
59 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17667
DANDERYD/STOCKHOLM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 60 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift: 5% dock minst 2900 SEK (inkl. moms)
BUDHISTORIK
1478
21 OKT 16:41
59 000 SEK
12235
21 OKT 13:37
58 000 SEK
1478
20 OKT 21:44
57 000 SEK
1300
20 OKT 21:26
56 000 SEK
21929
20 OKT 21:15
55 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Audi A6 Allroad?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En vagn som förefaller vara i ett väl omhändertaget originalutförande. Hela ekipaget ser bra ut med tanke på ålder och miltal. Lite extra brum vid gaspådrag med avgassystemet, annars lugn och bekväm färd."

Beskrivning

Den här vagnen registrerades för trafik i Tyskland den 3 juli 2003. Redan den 12 maj 2004 kom den till Sverige. Nuvarande ägare förvärvade bilen i juni 2009. De första åren stod den på en släkting. Han är en motorentusiast som har skött om bilen med regelbunden service och byte av det som behövts, i god tid. På senare tid har bilen bl.a. fått nya skivor och klossar, rostfritt avgassystem och nytt batteri. Med bilen följer fina dubbfria vinterdäck på bra originalfälgar, original handböcker och häften, bl.a. ifyllt servicehäfte samt besiktningsprotokoll och kvitton på service, delar och arbeten. Radiokoden finns samt dubbla nycklar. Bilen är besiktigad och körklar.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    2003/2003 
  • Första registreringsdatum
    2004-11-03 
  • Avläst mätarställning
    160668 km 
  • Regnr
    UXF715 
  • Chassinummer
    WAUZZZ4B84N004722 
  • Kw / hk
    220 / 299 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Automat 
  • Klädsel
    Helskinn med textilmattor 
  • Färg
    Svart 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Startar lätt och går fint i motor och drivlina. Provkörd i lugnt tempo och allt förefaller fungera väl vad gäller styrning, automatlåda, hjulupphängning, luftfjädring samt bromsar. Det rostfria avgassystemet gav en något råare ton. Ej kontrollerad på lyft men det som kunde ses såg bra ut och inga kommentarer från bilprovningen.

  • Skick interiör:

    Fin originalinredning med bra stolar och baksäte (Reccaro) samt fina dörrsidor, paneler, innertak och mattor. Extra skyddsmattor i textil samt gummi. Även skyddsmatta i bagageutrymme samt insynsskydd och lastnät. Ratt, reglage, instrument, samt bräda och andra detaljer i fint skick. Lite repor/skav vid växelförare. All el förefaller fungera väl, AC kyler, takluckans funktioner fungerar väl, så också radio/musikanläggning. Audi Bose-system.

  • Skick exteriör:

    Blank och fin lackering med små repor och något skav, normalt skick för ålder och mil. Glas, gummi, plast, emblem och belysningsdetaljer i samma nivå. Fina fälgar och bra däck. Vinterdäck medföljer. Motor- och bagageutrymmen i fint skick.

  • Skick helhet:

    En modell som nyss var ny men som redan har ett kvarts sekel bakom sig. Som den livsstils vagn det är med relativt låga mil, rikliga utrustning och fina skick skick är det här en blivande klassiker- och entusiastbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2007-02-26
Ursprungsbesiktning: 2004-05-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-11-03 (030703)
Senast godkända besiktning: 2023-11-17
Besiktigad tom: 2025-01-31
Årsskatt: 3483 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Audi grundades av August Horch sedan han lämnat företaget med hams namn. År 1932 förenades dock Audi, DKW, Horch och Wanderer i Auto Union, symbolen för Auto Union blev de fyra ringarna tillsammans med respektive märkes logotype. Efter andra världskriget försvann alla märken utom DKW, som startade på ny kula i Ingolstadt i Väst-Tyskland sedan delar av de tidigare verksamheterna hamnat i Östtyskland. I mitten av 60-talet återkom märket Audi efter en del turer och blev nu märket som bar de fyra ringarna vidare. Nu som en del av Volkswagen-koncernenen. De närmaste årtiondena efter detta gjorde Audi en image- och märkesförflyttning och kom att ta upp kampen med de två premiummärkena i Stuttgart och München. Audis flaggskepp i mitten av 90-talet var modell 100 som tillverkats sedan 1967. I juni 1994 döptes den om till modell Audi A6 C4. Till 1997 års modeller kom en uppdatering i modell Audi A6 C5. den kom att tillverkas fram tom modellåret 2004, då ersättaren Audi A6 C6 gjorde entrée.

Modellen Audi A6 C5 kom att tillverkas i en mängd olika versioner med allt från ekonomiversioner om 1,8 L och 125 hk upp till prestige- och sportvagnar om 4,2 L V8.or om 450 hk. År 2000 presenterades en Audi A6 Allroad quattro som grundade sig på den femdörrars Avant-modellen. Den hade en mer robust karaktär med styvare och kraftigare chassi och bottenplatta, skyddsplåtar, högre markfrigång, luftfjädringssystem. Stötfångare i kraftigare dimension och andra attribut som gav en terräng-image. Det var ett flertal fabrikanter som började bygga bilar på likande tema under den här perioden kring millennieskiftets. Premuimvagn till vardags och robust vagn för "country life" till helgen. Såväl Audi som andra märken fick en succés med upplägget. Audis version i modell Audi A6 C5 fanns både med diesel- och bensinmotorer. Värstingen hade en V8.an på 4,2 L.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Danderyd/Stockholm

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-11-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG