Visa alla bilder
Visa film

Audi 100 1,9 Coupé S — 1975

Svensksåld och eftertraktad Audi 100 Coupé S i en trevlig färgkombination.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Här en trevlig modell från Audi när de inlett klättringen uppåt i värdekedjan, i samma tonalitet som Fiat Dino, Aston Martin och andra modeller med dåtidens italienska designinfluenser. Nu i ett bedagat men väl körbart skick som behöver åtgärder i första hand vad gäller plåt och lack. Om det skall vara ett rullande objekt eller "go all in" är upp till ny ägare. Potentialen finns där."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
24 OKT 11:30
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17692
SALTSJÖBADEN
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 140 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 116 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift: 5% dock minst 2900 SEK (inkl. moms)
BUDHISTORIK
14347
21 OKT 12:11
115 000 SEK
15963
18 OKT 22:17
110 000 SEK
32661
18 OKT 22:12
100 000 SEK
15963
18 OKT 22:11
95 000 SEK
32661
18 OKT 22:08
90 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Audi 100?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Här en trevlig modell från Audi när de inlett klättringen uppåt i värdekedjan, i samma tonalitet som Fiat Dino, Aston Martin och andra modeller med dåtidens italienska designinfluenser. Nu i ett bedagat men väl körbart skick som behöver åtgärder i första hand vad gäller plåt och lack. Om det skall vara ett rullande objekt eller "go all in" är upp till ny ägare. Potentialen finns där."

Beskrivning

Den här vagnen registrerades för trafik i Sverige den 13 oktober 1975. Nuvarande ägare förvärvade den i maj 2017. På senare år har det renoverats topplock, bromsar, drivaxlar och hjullager. Växellåda med div bussningar har renoverats tidigare.

Besiktigad 8 april i år, vilket nu gäller tom 2099. Med bilen följer diverse nyttiga delar såsom dörrsidor utan hål för högtalare, lister till trösklarna med sina svårfunna clips, nya i påse. Diverse lister mm. Dessutom en omgång original aluminiumfälgar från tiden. Dubbla nycklar.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1975/1975 
  • Första registreringsdatum
    1975-10-13 
  • Avläst mätarställning
    52725 km 
  • Regnr
    DXC809 
  • Chassinummer
    8151056485 
  • Kw / hk
    82 / 111 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Textilklädsel och textilmattor 
  • Färg
    Ljusblå metallic 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Startar lätt och gick bra i motor och drivlina, fanns något skrammel, ej i motor, vid kortare provkörning i lugnt tempo i villaområde kändes ändå bilens potential med fin styrning, koppling och växellåda samt väl fungerande bromsar. Handbroms fungerar men kan bli bättre. Ej kontrollerad på lyft men av det som kunde ses såg de vitala delarna ok ut men det fanns tydliga rostskador och ett större hål höger bak, upp i bagage.

  • Skick interiör:

    En trivsam inredning i fin blå textil med textilmattor. Behagliga stolar med stuns men med slitage i textilier, främst förarstol. Skapliga dörrsidor, paneler och innertak. Saknas en inklädning under baksäte. Ratt (tillbehörsratt med läder, original medföljer), reglage och instrument i skapligt skick, spricka på överdel instrumentbräda. Skapliga trädetaljer. El- och mätare förefaller fungera väl, förutom klockan.

  • Skick exteriör:

    En trevlig blå kulör på lackering som för tankarna till norska vatten. Ovansidan skaplig och blank men partier nertill är direkt slitna och skadade. Glas och diverse blankt i gott skick men skador även här. Fälgar med skrap och ok däck. Motor- och bagageutrymmen med slitage.

  • Skick helhet:

    Det här är ett körbart objekt med allt vad det innebär. Samtidigt är det en eftertraktad 55 årig modell och en motorhistorisk intressant klassiker och entusiastvagn från Audis comeback och omstart.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2024-09-30
Ursprungsbesiktning: 1975-10-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1975-10-13
Senast godkända besiktning: 2024-04-08
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Audi grundades av August Horch sedan han lämnat företaget med hams namn. År 1932 förenades dock Audi, DKW, Horch och Wanderer i Auto Union, symbolen för Auto Union blev de fyra ringarna tillsammans med respektive märkes logotype. Efter andra världskriget försvann alla märken utom DKW, som startade på ny kula i Ingolstadt i Väst-Tyskland sedan delar av de tidigare verksamheterna hamnat i Östtyskland. I mitten av 60-talet återkom märket Audi efter en del turer och blev nu märket som bar de fyra ringarna vidare. Nu som en del av Volkswagen-koncernenen. De närmaste årtiondena efter detta gjorde Audi en image- och märkesförflyttning och kom att ta upp kampen med de två premiummärkena i München och Stuttgart. En ingrediens i denna förflyttning var Audis flaggskepp modell 100 som började tillverkas 1967. Den fanns inledningsvis som två och fyradörrars sedaner. Allt från lite enklare till påkostade versioner med extra lyx. Vid Frankfurt Motor Show 1969 kom så en överraskning i en Coupéversion. Designen hade dåtidens italienska linjer med två dörrar och fastback stil. Den döptes kort och gott till Audi Coupé S och tillverkades 1969 - 1976. I motorutrymmet låg en rak fyra om 1871 cm3. Inledningsvis med två förgasare och 115 hk. När oljekrisen slog till blev den en enkel förgasare och 112 hk. Växlade gjorde man med en fyrväxlad låda eller så skötte vagnen om det med en trestegs automatlåda. Bilen blev väl mottagen och fick fina omdömen och byggdes i 30,687 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Saltsjöbaden

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-11-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG