Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo GTV 6 3,0 QV — 1983

Alfa Romeo GTV är en ikonisk klassiker, designad av Bertone, vilket gör den till en mycket eftertraktad bil. Varje bilentusiast borde få uppleva att äga en Alfa, särskilt denna.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren köpte denna bil från BWA förra året men gick tyvärr bort, och hans fru har ärvt den. Bilen fungerar och kör bra, med ett underbart motor och avgasljud. Den har precis fått en oljeservice, är besiktigad till den 31 maj 2026, och är redo att köras hem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
24 OKT 14:00
102 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17629
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
150 - 160 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 103 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift: 5% dock minst 2900 SEK (inkl. moms)
BUDHISTORIK
32700
21 OKT 16:43
102 000 SEK
32700
21 OKT 16:35
101 000 SEK
19575
20 OKT 14:12
90 000 SEK
32678
19 OKT 22:16
87 333 SEK
29467
19 OKT 22:04
84 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo GTV 6?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren köpte denna bil från BWA förra året men gick tyvärr bort, och hans fru har ärvt den. Bilen fungerar och kör bra, med ett underbart motor och avgasljud. Den har precis fått en oljeservice, är besiktigad till den 31 maj 2026, och är redo att köras hem."

Beskrivning

En svensksåld bil som genomgick en restaurering av en Alfa-entusiast mellan 2003 och 2008, och har sedan dess körts sparsamt, vilket har bidragit till att bibehålla dess utmärkta skick.

År 2003 blästrades underredet och behandlades med ett underredsskydd. Året därpå reparerades trösklarna för rost och bilen fick en professionell omlackering i sin originalfärg. Alla rutor, inredning, etc. togs bort under processen. Dessutom renoverades De Dion-bakaxeln och bränsleledningarna från tanken. Bilen fick även ett nytt innertak när den sattes ihop igen. Året därpå installerades en 3,0L QV-motor som levererar 200 hästkrafter.

Bilen ställdes i förvaring 2009 och togs i bruk igen 2016. Vid den tidpunkten genomfördes en bromsrenovering, inklusive nya bakre bromsledningar och bromsok. Under de senaste åren har bilen servats på Italiensk Bilteknik, och 2021 genomfördes en stor service som inkluderade byte av kamrem, vattenpump, ny växellådsolja, ny motorolja och filter, bromsvätska, koppling och kylarvätska.

Förutom standardutrustningen har bilen ett högkvalitativt avgassystem med ANSA-avgasrör i klassisk 80-talsstil samt 17" Momo Star-aluminiumfälgar. Mätarställningen anges till 97 086 km, med uppgift om att den har gått runt en gång.

OBS! Mätaren går runt vid 100 000 km.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1983/1983 
  • Första registreringsdatum
    1983-03-25 
  • Avläst mätarställning
    97 086 km 
  • Regnr
    LES569 
  • Chassinummer
    116C0000013118 
  • Kw / hk
    119 / 162 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Plysch 
  • Färg
    Röd 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Bilen startar enkelt och går smidigt med ett underbart ljud. Under provkörningen verkade allting fungera som det ska, inklusive växelskiftning, koppling och bromsar. Alla andra elektriska komponenter verkar fungera bra, även om de elektriska fönstren öppnas och stängs långsamt. Den ursprungliga oljetrycksmätaren är opålitlig, så en extra fungerande mätare har installerats. Det finns en mindre oljeläcka som lämnar några droppar när bilen är parkerad, vilket noterades vid den senaste inspektionen.

  • Skick interiör:

    Generellt sett är bilen i gott skick med hyfsade säten, dörrpaneler, mattor och golvmattor, samt ett nyare innertak. Den är utrustad med ett trä-ratt och ett nyare JVC-ljudsystem, dock saknas säkringslocket. Det finns märkbart slitage på både vänster och höger sida av sätets sidostöd, samt en del mindre lackskador nära förarsidans ingång (se bilder). Dörrkortet på förarsidan är lite löst i nedre kanten.

  • Skick exteriör:

    Karosseriet har raka paneler utan tecken på rost, och underredet är imponerande rent - ett av de bästa jag sett på länge. Lacken är glansig och i gott skick, med endast några få mindre repor och stenskott. Plast- och gummikomponenterna är i bra skick, med visst slitage på fönsterlisterna, främst på vänster bakre sida. Hjulen är väl underhållna med endast mindre skavanker, och både motorutrymmet och bagageutrymmet är i gott skick.

  • Skick helhet:

    Denna GTV är fri från rostproblem och ser fantastisk ut, med motoruppgraderingen som lyfter körupplevelsen till nästa nivå. Alla som har sett bilen i vår depå kommenterar hur häpnadsväckande bra den ser ut.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-20
Ursprungsbesiktning: 1983-03-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1983-03-25
Senast godkända besiktning: 2024-05-24
Besiktigad tom: 2026-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 22

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-11-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG