Visa alla bilder
Visa film

Volvo 945 S 2,3 LTT Turbo — 1996

Ett häpnadsväckande bra skick på en lågmilad slitvarg. Levereras nybesiktigad.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En riktigt bra bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14095
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 945 S 2,3 LTT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En riktigt bra bil."

Beskrivning

Nuvarande ägare har just ändrat inriktning på sin bilsamling och kommer då att sälja denna gamla slitvarg som hitills levt ett stillsamt liv med en äldre dam 1998-2021. När den inte användes stod den oftast i varmgarage. Den har gått endast 1 000 mil sedan 2011 och runt 700 mil sedan kamremmen byttes 2014. Dokumentation på service finns samt alla besiktningsprotokoll. Servicebok.
Det följer med "original" vinterdäck från 1996 på fina plåtfälgar. Bilen är mycket sparsamt vinterkörd under alla dessa år.
Nästan nytt galvat avgassystem är monterat. Dragkrok godkänd för 1600 kg.
Nuvarande ägare köpte den för att använda som bruksbil 8 mil om dagen men tycker att det är bättre att den får hamna hos någon som inte brukar den så hårt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1996-02-29 
 • Avläst mätarställning
  112 490 km 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-07-31
Ursprungsbesiktning: 1996-02-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1996-02-29
Senast godkända besiktning: 2020-08-19
Besiktigad tom:- 2021-10-31
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Teknikens Värld skrev i sin publikation Begbil-boken redan 2008 att "Prydliga, välservade 940 med få ägare börja bli vansinnigt sällsynta. Särskilt kombibilarna som inbjuder till mycket och hårt brukande är svåra att få tag i och fortfarande gångbara på begagnatmarknaden."

Volvo 940 är en efterträdare till Volvo 740 som i sin tur efterträdde Volvo 240 och den tidigare 140-serien. Alla var de bakhjulsdrivna och fanns både som sedaner och kombibilar. Alla kända för sin slitstyrka och popularitet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG