Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 2 T1 Transporter Split-window/barndoor — 1954

Attraktiv barndoor T1 med lack och reklamdekor från 1958. Den är endast omhändertagen och servad efter behov. Originalmotorn sitter fortfarande på plats.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Riktigt fin och välkonserverad buss."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
420 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12896
ÖSTERFÄRNEBO
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
450 - 550 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Riktigt fin och välkonserverad buss."

Beskrivning

Den levererades ny till AB Stille-Werner 3 september 1954, som var mest kända för sina kirurgiska instrument. Andre ägaren blev Sveriges Biodlares Producentförening, som köpte bussen 1958. Den lackerades då om till den gula kulör, som den fortfarande har. Dekoren är handmålad för att göra reklam för biodlarna och deras honung. För den som vill läsa mer om den unika bussen finns en artikel i Klassiker nr 1/21 - Bibuss på uppdrag.
Efter runt 20 år användes bussen mindre och mindre och föll så småningom ur bilregistret.
Bussen blev stående och såldes senare till en bensinstationsföreståndare. Den senaste bilbesiktningen gjordes 2016., och därefter har bussen endast använts för nostalgiturer och har beundrats av desto fler personer för sin originalitet där den rullat fram.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  1954-08-19 
 • Avläst mätarställning
  26920 km 
 • Regnr
  BHW695 
 • Chassinummer
  20092504 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn startar lätt och den mekaniska känslan med växellåda, koppling, bromsar och väguppträdande är som den ska vara på en gammal folkabuss.

 • Skick interiör:

  Hel, ren och välkonserverad. Även orörd på många ställen.

 • Skick exteriör:

  Orört yttre från biodlartiden. Skrap, skav och några bucklor finns. Delvis bättrad lack.

 • Skick helhet:

  En i stort sett körklar tidig Volkswagenbuss i ett trevligt och på många sätt orört bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2008-10-10
Ursprungsbesiktning: 2008-05-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2008-10-10 (540819)
Senast godkända besiktning: 2016-09-22
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Hösten 1949 visades den första av Volkswagens transportbilar upp. I Sverige kom den kort och gott att kallas för Volkswagen Transporter. Den kom att följas av många modeller och varianter på samma tema. Det fanns bl.a bussar med många fönster, med få fönster och sådana som helt saknade fönster i lastutrymmet. Pick-Up var också en populär modell med sitt flak. Med eller utan kapell. Eftersom det var ett arbetsfordon så lämpade den sig också för specialpåbyggnationer. De fanns även som både ambulanser, brandfordon och polisbilar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Österfärnebo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG