Visa alla bilder
Visa film

SAAB 900 Aero, Turbo16 (2,0T/16v) — 1986

En äkta Aero T16, i första utförandet, med originalmotor. Körd 21.000 mil. Projektbil som stått undanställd sedan 2008.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Startar och går att köra (se film) men kräver rostlagning runt innerskärmar fram. Motorn går och växellådan fungerar. Delvis demonterad. Original plåtdelar för lagningen medföljer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13429
CHARLOTTENBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Startar och går att köra (se film) men kräver rostlagning runt innerskärmar fram. Motorn går och växellådan fungerar. Delvis demonterad. Original plåtdelar för lagningen medföljer."

Beskrivning

Sportigaste Saab-modellen på 1980-talet. Bra exemplar att göra iordning/laga upp. Bilen har gått i Borås och Trollhättan och stått undanställd, sedan 2008, i avvaktan på rostlagning (se bilder). Innerskärmar fram samt batterihylla och fsten för krängningshämmare rostskadade. Även andra rostangrepp runtom på kanter, undertill och under förardörren, men ändå ovanlig hel och fräsch bil.
Mycket bra kaross-renoveringsobjekt med de plåtdelar som behövs, följer med i köpet. Bra begagnad huv monterad då den gamla hade rostblåsor framtill.
Detta är den mest eftertraktade Saab-modellen. Komplett, orörd bil i originalskick med få ägare och relativt låg körsträcka gör den väl värd att göra renovera upp, karossmässigt. Färdig betingar den högt samlarvärde. Visas hos Ämteruds bensin och verkstad, i Charlottenberg efter tidsbokning på tel: 0705221197, Per Anders Högsäter.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-02-14 
 • Avläst mätarställning
  212760 km 
 • Kw / hk
  129 / 175 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
  Velour 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen körd fram till 2008, sedan undanställd. Nu uppstartad. Fungerar men kylaren demonterad för att börja rostlagning vid batterihyllan.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning, fräsch originalklädsel. Inntertaket har lossnat i limningen vilket är var vanligt och lätt att ta ut när det är coupébaklucka.

 • Skick exteriör:

  Ok lack, men rostangrepp finns på skärmkanter och under framrutan (se bilder).
  Huven bytt till bättre, men fel färg. Renoverar man bilen är inte hellack nödvändigt, men kanske ändå görs om man vill få bilen i det toppskick den förtjänar.

 • Skick helhet:

  Helt komplett, orenoverad bil med de rostskador alla dessa bilar brukar ha. Original motor. Fin inredning och detaljer intakta.
  Bra projektbil för karossrenovering och lack.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2008-10-29
Ursprungsbesiktning: 1986-01-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1986-02-14
Senast godkända besiktning: 2007-08-27
Besiktigad tom: - 2009-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Charlottenberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG