Visa alla bilder
Visa film

Porsche 911 Carrera cabriolet 3,2 — 1984

Öppen Porsche-klassiker i ett förstklassigt skick i förhållande till körsträcka.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välhållen, välvårdad och en rejäl känsla i allt; motor, låda, bromsar, chassi och karosspassning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
511 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14104
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välhållen, välvårdad och en rejäl känsla i allt; motor, låda, bromsar, chassi och karosspassning."

Beskrivning

Den importerades till Sverige 2002 av sin nuvarande ägare, har fram tills nu varit hemmahörande i Halland och körts i drygt 1 500 mil sedan dess. Trots den blygsamma totala körsträckan under sin Sverige-tid har den ändå servats varje år. Omlackerad i originalkulör på sent nittiotal och ägaren har samlat all dokumentation i en tjock pärm, intressant lektyr för en ny ägare. Bilen besiktigades i juni.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  2002-07-25 
 • Avläst mätarställning
  181 959 km 
 • Kw / hk
  170 / 231 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Platina metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn känns mjuk och stark, en 3,2:a där alla original 231 hästar verkar vara hemma. 915-lådan är så där spänstig som bara den kan vara med lagom motstånd och långa karaktäristiska slag. Bilen har vårdats och servats noggrant, de senaste åtgärderna var bland annat ny generator och översyn av AC:n och tändsystemet.

 • Skick interiör:

  Fin skinninredning, vacker och osliten ratt och snygga mattor. Lite färgslitningar på förarstolens vänstersida. Dörrsidor, handtag och reglage känns exakta och rejäla i alla rörelser.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin lack och bilen fick en ny matchande brun sufflett 2014. Sufflettöverdraget är av en annan färg, marinblå (bilder). Bra passning och öppning av dörrar och huv, men motorluckans dåmpare har tappat lite kraft. De så kallade Cup-fälgarna hör hemma på en senare modell, generation 964. Om de passar eller inte är en smaksak, men många uppskattar de originalmonterade Fuchsfälgarna.

 • Skick helhet:

  Klassisk Porsche-modell i ett mycket trevligt och bra skick. Avsaknaden av original Fuchsfälgar är egentligen den enda anmärkningen och den anmärkningen hamnar också på den subjektiva sidan, den som handlar om tycke och smak.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-07-10
Ursprungsbesiktning: 2002-07-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-07-25
Senast godkända besiktning: 2021-06-07
Besiktigad tom: - 2023-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG