Visa alla bilder
Visa film

Opel Ascona 1,6 S — 1973

En lågmilare nyköpt av nuvarande ägare till sin mamma.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En körklar, snart 50 år gammal bil i ett ovanligt bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14092
KÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Ascona 1,6 S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En körklar, snart 50 år gammal bil i ett ovanligt bra skick."

Beskrivning

Denna Ascona köpte nuvarande ägare till sin mamma som kom att köra den på sin ålders höst. Den fick då några mindre skador som gjorde att bilen lackades om. Eftersom nuvarande ägare tävlade för GM:s rallyteam vid perioden för detta inköp köptes den via kontakter inom General Motors svenska organisation.
Det har aldrig varit en radio monterad i denna bil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1973-10-22 
 • Avläst mätarställning
  47000 km 
 • Kw / hk
  59 / 80 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Bra skick. Äldre omlackering med i solljus synliga sliprepor m.m. Se bilder. Någon tidigare svetslagning på höger innerskärm.

 • Skick helhet:

  En bil i ett lågmilat bra skick men som skulle behöva en nylack för att bli i toppskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-05-16
Ursprungsbesiktning: 1973-10-12 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1973-10-22
Senast godkända besiktning: 2021-04-09
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Opel Ascona 1,6 positionerades av Opel mellan Kadetten och Rekord. Trots att den ansågs ligga för nära sina Opelsyskon i storlek och prestanda så blev den populär och sålde bra. Det såldes 2583 Opel Ascona det första halvåret 1973 i Sverige. Det resulterade en åttåndeplats i registreringsstatistiken. De närmaste konkurrenterna i listan var Opel Rekord, Fiat 128, Audi 80, Saab 95 samt Ford Taunus 1600. Alla med 2 000-3 000 sålda bilar inom samma period.

Ascona 1,6 kostade 1974 21 600 kr på gatan. 0-100 km/h i timmen klarades av på 14,2 sekunder. Toppfarten noterades till 158 km/h. I den korta listan för standardutrustning gick att läsa: Halogenstrålkastare,eluppvärmd bakruta, klocka samt bogseröglor fram och bak.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Köping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG