Visa alla bilder

Mercedes-Benz 280 CE Coupé — 1978

Garagefyndsobjekt som hittat ut efter 30 år i samma ägo. Undanställd 1992. Bara körd 14400 mil. Behöver startservice. ej uppstartad nu. Motorn går runt. Kaross i normalt, orenoverat, bättre, bruksskick.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett välbevarat exemplar som behöver lite service, bromsöversyn och genomgång för uppstart innan det är dax för besiktning. Fin kaross och lack, men några småblåsor finns nertill, se bilder"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
39 900SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14071
NYBRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 280 CE Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett välbevarat exemplar som behöver lite service, bromsöversyn och genomgång för uppstart innan det är dax för besiktning. Fin kaross och lack, men några småblåsor finns nertill, se bilder"

Beskrivning

Denna bil säljs av åldersskäl, från bilsamling i Nybro. Fin bil som stått garagerad i många år. Välvårdat, orenoverat bruksskick. Hel och fin både på utsidan och insidan. Endast några små lackblåsor nertill, med ytrost att klaga på. Vi har ej startat upp bilen. Köparen för själv bekosta detta. Behöver koll och service innan uppstart. Säkerligen också översyn av bromsar. Motorn går runt. Ovanligt fin och orörd MB Coupé med största motorn, (som var dubbelt så dyr som som mostvarande 4-dörrars W-120 modell med minsta motorn). Idag en eftertraktad samlarbil som stigit mycket i värde de senaste åren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1979-04-04 
 • Avläst mätarställning
  144424 km 
 • Kw / hk
  115 / 156 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Kopparmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej testad då bilen ej är uppstartad. Behöver en startservice med olja och batteri samt en kontrollbesiktning.

 • Skick interiör:

  Ok för ålder och mil. Ser bra ut. Finns en fläck i ryggstödet på förarstolen, detta går troligt att få bort.

 • Skick exteriör:

  Lite ytrost runt lister, inte gått igenom lacken ännu (se bilder). Rost i dörrinsteget, längs bakluckan samt runt antennfästet.

 • Skick helhet:

  När man synar den noga ger den ett mycket gott helhetsintryck. Blir fin med enkla medel (lackbättring och stor service).

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1990-11-28
Ursprungsbesiktning: 1978-10-13 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1979-04-04
Senast godkända besiktning: 1990-05-23
Besiktigad tom: - 1991-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 14

Fakta om modellen

Mercedes-Benz W123 är en personbil tillverkad av den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz mellan januari 1976 och januari 1986.

123:an ersatte W114/115 som Mercedes-Benz volymmodell. Med en och samma grundmodell lyckades man täcka in flera marknadssegment, från enkla taxibilar till lyxiga kupéer. Under långa perioder var 123:an Västtysklands bäst säljande bil, i konkurrens med Volkswagen Golf och BMW 3-serie.

Produktionen uppgick till 2 696 915 exemplar.

Coupé (C123)
I mars 1977 presenterades coupé-versionerna 230 C, 280 C och 280 CE och senare samma år dieselversionen 300 CD för den amerikanska marknaden. Bilarna byggde på ett chassi med kortad hjulbas. Till skillnad från sedanmodellen hade även den fyrcylindriga 230 C samma rektangulära strålkastare och kromdetaljer som återfanns på 280 och 280E. Coupén byggdes i sammanlagt 99 884 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nybro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ulf Olsson
+46 706 34 05 12
ulf@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning kan endast ske 30-31/10 2021

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG