Visa alla bilder
Visa film

Maserati Indy 4,2 V8 — 1970

Italiensk klassiker i mycket fint skick endast 7800 mil. Bilen är besiktigad för alltid och körklar. Tillfredställer höga krav på skick och körbarhet.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare har gått igenom bilen i sin helhet och resultatet är en klassiker som motsvarar högt ställda förväntningar. Ser inga akuta åtgärder som behövs utan den kan avnjutas direkt i sitt nuvarande skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
600 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14175
VIKEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Maserati Indy?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare har gått igenom bilen i sin helhet och resultatet är en klassiker som motsvarar högt ställda förväntningar. Ser inga akuta åtgärder som behövs utan den kan avnjutas direkt i sitt nuvarande skick."

Beskrivning

Bilen togs in 1977 som flyttgods och har använts mycket sparsamt sommartid. Den har mestadels ägts inom familjen Trolle i Skåne och långa tider stått i deras samlingar.
Nuvarande ägare köpte bilen för ett år sedan, då den inte hade körts på en tid så fanns det en hel del att göra i ordning.
Han började med att leta upp en växellåda (vilket inte var lätt) för att den som satt i fanns ett missljud. En låda köptes och skickades till en expert för genomgång innan montering. Vidare behövdes en genomgång av elsystemet vilket tog en lång och tålamodsprövande tid men som till slut blev klart och nu fungerar allt elektriskt.
Sedan har en stor service och en noggrann rekonditionering utförts vilket har resulterat i en fantastisk Maserati Indy som går helt underbart och är en fröjd för ögat och örat.
Nästa ägare kan skatta sig lycklig för att få ta hand om denna pärla.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1977-11-21 
 • Avläst mätarställning
  78930 km 
 • Kw / hk
  191 / 260 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 vxl 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går fantastiskt fint,nuvarande ägare har gjort en stor service, bytt växellåda, renoverat elsystemet (allt fungerar). AC:n kyler inte då den ej är konverterad till nytt köldmedel.

 • Skick interiör:

  Oskadad originalinredning är rekonditionerad till ett fantastiskt fint skick.

 • Skick exteriör:

  En äldre proffslackering i mycket fint skick utan skador. Krom, fälgar och gummilister utan anmärkning. Nya däck i originaldimension monterade.

 • Skick helhet:

  Härlig italienare, mycket körglädje. Går fantastiskt fint och har en underbar sång från avgaspiporna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-06-02
Ursprungsbesiktning: 1977-10-31 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-11-21
Senast godkända besiktning: 2021-04-26
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Maserati Indy (Tipo 116) är en sportbil eller Gran Turismo då den är 2 + 2 sitsig, tillverkad av den italienska biltillverkaren Maserati mellan 1969 och 1974. Indy är designad av Giovanni Michelotti som arbetade för Carrozzeria Vignale och presenterades på Genèvesalongen 1969.
Motor: 8-cyl V-motor

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Viken

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG