Visa alla bilder
Visa film

Lincoln Zephyr Convertible Coupe V12 — 1938

En svensksåld, mycket vacker mellankrigs Convertible Coupe med V12 motor. 600 tillverkade varav cirka 10 kända finns kvar i världen.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Så kraftfull den känns trots att den är drygt 80 år gammal."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
425 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14098
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Så kraftfull den känns trots att den är drygt 80 år gammal."

Beskrivning

Nuvarande ägares pappa körde Lincoln Zephyr i raggarsvängen redan i slutet av 1950-talet. Det var täckta bilar men i kretsen förekom det också Lincoln Zephyr cabbar. Någon blev skrotad och en annan ställdes in i ett garage och mer eller mindre glömdes bort. Förmodligen var det räddningen för denna bil som slapp den hårda raggarsvängen och fick sin ålderdom tryggad. Bilen/renoveringsobjektet såldes så småningom till en bilhandlare i Karlstad. Denne sålde efter en tid bilen vidare till en privat person. Nuvarande ägares pappa spårade upp bilen och bearbetade ägaren i många år innan han till slut fick köpa det helt nedplockade renoveringsobjektet. Efter att ha gjort en totalrenovering blev bilen körklar och besiktigad 1996. Efter detta har Lincolnen rullat cirka 4 000 mil. Bilen är utrustad med en Columbia överväxel för bättre komfort och bränsle ekonomi. En originalradio Philco Special LZ (option) samt Hot Air Heater (option) är också monterade.

År 2000 var ägaren och bilen inbjudna av Lincoln Zephyr Owners Club i USA till Lincoln Millenium Meet i St Louis. När en sådan inbjudan kommer tvekar man inte. Sagt och gjort så fraktades bilen med fartyg över till New York. Sen körde de bilen 150 mil till St Louis för att deltaga i mötet.

Vid detta möte plockades intressanta bilar ut för att bedömas efter en hundragradig skala. Den fick 93 poäng. Det blev bl.a. avdrag för att motorn inte var tillräckligt putsad och däcksmönstret inte rengjort efter 150-milaresan. De flesta bilarna som var bedömda hade dessutom körts på täckta trailers till mötet.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1938/1938 
 • Första registreringsdatum
  1996-05-08 
 • Avläst mätarställning
  66 555 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick. Mindre skada på suffletten.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra körklart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-05-08 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1996-04-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1996-05-08
Senast godkända besiktning: 1996-04-30
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Som årsmodell 1938 och 1939 tillverkades denna 2-dörrars Convertible Coupe som var utrustad med en 4,4 liters V12 motor på 110 hästkrafter.

Lincoln Zephyr V12 tillverkades i olika karossvarianter under åren 1936 till 1940. I maj 1940 blev Lincoln Motor Company som ditills hade varit ett eget företag en del av Ford under namnet Lincoln division.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG