Visa alla bilder

Volvo 242 Turbo B21ET — 1984

En äkta, rostfri 242 Turbo som genomgått en helrenovering med onödigt mycket NOS-delar. (NOS=New old stock)

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Jag har aldrig sett en 242 Turbo i detta fantastiska skick förut. Dessutom i en läcker färgkombination."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
220 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13072
UPPLANDS VÄSBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 242 Turbo?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Jag har aldrig sett en 242 Turbo i detta fantastiska skick förut. Dessutom i en läcker färgkombination."

Beskrivning

Denna rostfria Volvo Turbo togs in till Sverige 2011. Här genomgick den en renovering där målet var att få den i nyskick. Mycket nya delar monterades bl.a nya dörrar, skärmar, motorhuv och baklucka. Nya NOS fälgar nya bussningar i chassie, nya fjädrar och stötdämpare, nya bromsar runtom. Massor med nytt i motor och motorrum . Lack i utställningsskick. Inga piratdelar finns någonstans, bara original. Nya Nos lister, stötfångare och stripes monterades för att uppnå målet. Vi kan inte upptäcka någon synlig rost samtidigt som vi inte ser några svetsar som är gjorda efter att bilen lämnat Volvofabriken. Helt enkelt ett toppenexemplar av denna ovanliga Volvo 240 modell.
Den är utrustad med taklucka, intercooler, skinnklädsel, centrallås, elhissar, elspeglar (vä fung ej). Elektrisk överväxel M46, styrservo, AC( kyler dåligt).

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  2011-03-23 
 • Avläst mätarställning
  88200 miles 
 • Kw / hk
  114 / 155 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/overdrive 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Toppskick.

 • Skick interiör:

  Mycket fint skick.

 • Skick exteriör:

  Toppskick. Det måste ju finnas någon repa eller skav. Men jag har inte sett någon.

 • Skick helhet:

  En äkta 242 Turbo i ett sagolikt skick. Mätarställningen stämmer förmodligen inte. En obekräftad uppgift från USA säger att den gått 130 000 miles.

Fakta om modellen

Turboversionen var den dyraste prestandamodellen av Volvos familjevagn 240. Lanseringen skedde 1980 och de första bilarna såldes som årsmodell 1981. Året efter lanserades 245 Turbo. Bilarna var dock bara för vissa marknader och några till den svenska blev det aldrig de första åren. De första 245 Turbo som såldes i Sverige fick årsmodell 1984. Sista året för Turbon blev 1985 och då erbjöds bara kombiversionen. 242 Turbo var framförallt avsedd för den amerikanska marknaden samt som en homologeringsmodell för att kunna tävla framför allt på bana och i synnerhet BTCC.
Förutom motorn var det en rad specifika detaljer. På utsidan var det egentligen bara fälgarna av Volvos Virgomodell och emblemen som skiljde Turbo från GLT. Inuti var det tydligare med plyschklädsel och hastighetsmätare graderad till 220 km/h. Ratten var också speciell, liksom läderdamasken runt växelspaken. Dessutom fick sedanmodellen svart innertak.
Under huven satt en B21ET med turbo från amerikanska Garrett, och med 155 hk klarade 240 Turbo 0-100 km/h på 9 sekunder. Få bilar rullar dock idag med original oljekyld turbo eftersom de byttes mot vattenkylda när de havererade. Någon Intercooler satt aldrig original, däremot fanns den att köpa via Volvo R-Sport och med en sådan monterad fick motorn hela 170 hk

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Johan Ålander
+46 705 80 91 17
johan.alander@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG