Visa alla bilder
Visa film

Volvo 1800S B18 Sport — 1965

Helrenoverad bil med känd historik och mycket dokumentation. Synnerligen fint skick i kaross, lack, inredning och alla detaljer. Tillfälle för kräsen Volvoentusiast.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Mycket påkostad renovering där inga pengar sparats på detaljer. Mycket nytt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
376 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12962
ENKÖPING/MELS GARAGE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
330 - 350 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Mycket påkostad renovering där inga pengar sparats på detaljer. Mycket nytt."

Beskrivning

Nuvarande ägare har haft bilen i tretton år. Bilen som bara rullat drygt 10.000 mil har gått kring mälardalen sedan ny. För cirka 10 år sedan fick den en professionell kaross- och mekanik-renovering. Bilen demonterades och blev plåtlagad och lackad i originalkulör. Alla detaljer renoverades. Bilen var i bra skick innan renoveringen så detta arbete har hållit sig mycket bra. Slitdelar, lister, gummidetaljer med mera byttes och även klädsel och mattor i inredningen. Allt gjort till originalutförande. Bilen är mycket fräsch i alla detaljer.
Helrätt färg och modell för alla som gillar Helgonet - Simon Templar. Modellen är rätt då detta är sista året med de vackra profilerade uppåtsvängda listerna på sidorna, (vilket av besparingsskäl försvann på senare modeller).

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-04-14 
 • Avläst mätarställning
  107000 km 
 • Regnr
  AJF066 
 • Chassinummer
  14575 
 • Kw / hk
  79 / 107 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/Överväxel 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Helrenoverad med bl.a helt nya förgasare.

 • Skick interiör:

  Mycket fin inredning med röd läderklädsel.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick i kaross och detaljer. Ett spräckt glas på höger extraljus.

 • Skick helhet:

  FIn bil med väldigt mycket dokumentation inte minst från medverkan i TV. Autografer från Roger Moore och Pelle Pettersson pryder insidan av bakluckan.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2013-06-14
Ursprungsbesiktning: 1965-04-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-04-14
Senast godkända besiktning: 2019-05-01
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Pelle Petterson var son till Helmer Pettersson, designansvarig på Volvo. Pelle praktiserade i slutet av 1950-talet hos designföretaget Frua i Italien. Hans skisser blev de som Volvo valde när de anlitat Frua för att rita en elegant GT-bil som efterföljare till Volvo Sport (P1900). P1800 presenteras för allmänheten på bilsalongen i Bryssel redan i januari 1960 och byggdes fram till 1972 som coupe´modell. Sedan i ytterligare 1,5 år som sportbackmodell vilken fick namnet P1800 ES.
De första åren pressades plåten i England där även bilarna sattes ihop hos Jensen på licens. Under 1964 flyttades produktionen till Göteborg och bilarna fick ett S tillagt i modellbeteckningen (P1800S). Sammanlagt byggdes cirka 30.000 bilar av P1800, P1800S, P1800E och P1800 ES.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Lennart Ström
+46 705 24 94 10
lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG