Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 1500 — 1967

Härlig fin-bubbla av bästa årsmodellen, sista med gamla utseendet och första med stora motorn och skivbromsar. En ägarfamilj och bra skick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i normalt välvårdat bruksskick. Äldre omlack som hållt sig bra. Original invändigt. Gått 1700mil och fungerar fint. Några bättringar och lite småblåsor finns under lacken på några ställen om man tittar riktigt noga. Inget iögonfallande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13047
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i normalt välvårdat bruksskick. Äldre omlack som hållt sig bra. Original invändigt. Gått 1700mil och fungerar fint. Några bättringar och lite småblåsor finns under lacken på några ställen om man tittar riktigt noga. Inget iögonfallande."

Beskrivning

Denna bil har tillhör samma ägarfamilj sedan ny, fram till 2020. Köptes ny i Östersund av en familj som flyttade dit från Åmål. 1976, när bilen var nio år flyttade de tillbaka till Åmål och 1986 övertog sonen bilen. 1988 tog han med den till Uppsala,och hade den under sin studietid och senare som finbil.I år så kördes bilen tillbaka till Åmål för service hos VW experten Mathias Fahlke och här säljs den nu. Bilen är i fint bruksskick, hel och snygg på utsidan, fräsch inredning. Omlackad för corka 20 år sedan och fortfarande mucket snygg. Det enda man kan klaga på är lite sliten golvmatta och några pyttesmå blåsor på några ställen på lacken (vanligt på bilar om lackats om för 15-20 år sedan). Bra helhetsintryck.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-02-01 
 • Avläst mätarställning
  75150 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Texti 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor, bromsar och växellåda.

 • Skick interiör:

  Fin inredining med original konstläderklädsel.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin. Småblåsor, stenskott och några bättringar finns.

 • Skick helhet:

  Bruksskick, snygg och prydlig. Stark motor. Jättebra hobbybil som tål att användas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-04-06
Ursprungsbesiktning: 1967-02-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-02-01
Senast godkända besiktning: 2020-04-06
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Till 1967 års modell uppdaterades bubblan på en stor mängd punkter. Bland annat kom ny 1500 motor på 44 Hkr som tillval, vilket gjorde bilen rejält pigg jämfört med tidigare 34 Hkr motor. Med större motor kom också skivbromsar fram och 12 volts elsystem. Utseendemässigt fick bilen en ny design på bakluckan och de mer moderna 4 bults fälgarna. Gamla utseendet på lampor och kofångare behölls dock året ut, vilket gör denna modell till en av de mest eftertraktade modellerna i VW-kretsar. Den har alla nyheter och förbättringar men fortfarande det gamla klassiska utseendet, vilket ger högsta samlarvärde.
Vid frågor eller för visning ring Fahlke ClassicVW Cars på tel: 0761022063

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Michael Luft
+46 708 20 21 13
Michael.luft@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG