Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 1200 — 1964

Sällsynt hel och fin bubbla. Lite körd. Samma ägarfamilj i 39 år. Äldre renovering i originalutförande.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är mycket fin att köra och har gått sammanlagt knappt 12000 mil sedan ny. Omlackad för cirka 15 år sedan i original Jawagrön kulör. Skärmar bytta samtidigt. Allt i originalutförande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
68 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13062
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 1200?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är mycket fin att köra och har gått sammanlagt knappt 12000 mil sedan ny. Omlackad för cirka 15 år sedan i original Jawagrön kulör. Skärmar bytta samtidigt. Allt i originalutförande."

Beskrivning

Bilen har varit i Mälardalen och Norrtälje sedan ny. Använts som hobbybil sedan 1981 och uppsnyggad med lack nya lister med mera för 15 år sedan, nya mattor på senare år. Alltid förvarats inomhus och mycket fin i kaross, lack och alla detaljer. Bilen har aldrig varit rostskadad och är lite körd. Alla handlingar finns. Ovanligt fräsch och snygg bubbla både på in- och utsidan. Går jättefint i motor och växellåda. Bara att tuta och köra. Sann kör-glädje.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1963-09-24 
 • Avläst mätarställning
  18849 km 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Javagrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, rullar lätt och ligger bra på vägen.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning.

 • Skick exteriör:

  Fin lack, bra passform på allt. Snygg och prydlig. Nya framskärmar för 15 år sedan. Några repor och skav.

 • Skick helhet:

  En av de bättre 60-talsbubblorna vi sett på senare år. Bra bil för kräsen samlare som vill ha en snygg bil som också är bra att köra med.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-09-16
Ursprungsbesiktning: 1963-09-24 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1963-09-24
Senast godkända besiktning: 2017-08-31
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

1963 är en bra årsmodell. Många förbättringar kom som bekvämare säten, större näsa på bakluckan osv. Samtidigt sista året med den ursprungliga storleken på sidorutorna vilket ger det ursprungliga, vackra utseendet som VW samlare gillar.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:


Johan Ålander
+46 705 80 91 17
johan.alander@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG