Visa alla bilder

Saab 96L V4 — 1975

Tufft rallyinspirerat stuk. Bilen går fint och är kul att köra. Äldre omlack med en del penselbättringar i kanter runt bilen. Bra helhetsintryck trots detta.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil är i bra bruksskick. Tekniskt ok men lite fula lackbättringar finns. Fult pensel-rödmålade detaljer i motorrum, Trots detta en trevlig bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
22 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13046
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 96L?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil är i bra bruksskick. Tekniskt ok men lite fula lackbättringar finns. Fult pensel-rödmålade detaljer i motorrum, Trots detta en trevlig bil."

Beskrivning

Kul, busig hobbybil, som funkar bra som den är. Startar lätt och går fint. Första ägaren hade bilen till 1992 och nästa till 2008. Fem egentliga brukare på bilen. Har gått i Västra Götaland nästan hela tiden och varit hobbybil de senaste 20 åren och förvarats i garage dessa år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-09-25 
 • Avläst mätarställning
  123400 km 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Velour 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, har bara gått sammanlagt drygt 12000 mil enl vår bedömning.

 • Skick interiör:

  Hel och normalt skick.

 • Skick exteriör:

  Bilen har snyggats upp av en ägare som gillade att penselbättra. Lite rostblåsor finns, se bilder men inget allvarligt.

 • Skick helhet:

  Helt ok skick som kul busig hobbybil. Några rostblåsor och lagningar i nerderkanter behöver åtgärdas för att bilen skall bli riktigt fin. Bilen dock kul som den är.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-06-04
Ursprungsbesiktning: 1975-09-25 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1975-10-07
Senast godkända besiktning: 2019-07-10
Besiktigad tom: 2021-06-30
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 14

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Michael Luft
+46 708 20 21 13
Michael.luft@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG