Visa alla bilder

Saab 9-3 2.3T Viggen Cabriolet — 2001

Viggen-prestanda i en både öppen och roligare amerikansk version. Det senare betyder mer effekt.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin Viggen med klassiska kännetecken för ett initialt liv in SoCal, det vill säga några små solblekningar både invärtes och utvärtes."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13045
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 9-3 2.3T Viggen Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin Viggen med klassiska kännetecken för ett initialt liv in SoCal, det vill säga några små solblekningar både invärtes och utvärtes."

Beskrivning

Viggen-Saabarna tillverkades bara under ett fåtal år i olika versioner och modellår för export- och hemmamarknad. Det här exemplaret köptes och brukades i Kalifornien av en svensk som 2008 tog med sig bilen hem till Sverige som flyttgods.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2001/2001 
 • Första registreringsdatum
  2013-04-12 
 • Avläst mätarställning
  100153 miles 
 • Kw / hk
  181 / 246 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Exportbilarna till USA hade lite annan programvara som gav lite mer effekt. Det här exemplaret har dessutom fått ännu något steg extra i styrningsprogrammeringen och levererar 280 hk. En Viggen med en konstant EBK light, så att säga.

 • Skick interiör:

  Skinninredning i fint skick med präntade Viggensymboler i skinnet på ryggstöden fram och bak. Lite solvärmt och hårt skinn på något ställe, men sådant kan många specialister råda bot på idag med skonsamma och bra behandlingar.

 • Skick exteriör:

  Kalifornienbil med bara lite lätt solblekning, främst på den lilla bakvingen som i sin tur är enkel demontera för lack. I övrigt håller lacken normalt skick för körsträckan.

 • Skick helhet:

  Rolig och lite ovanligare VIggen i ett fräscht skick. Viggenversionerna tillverkades mellan 1998 och 2002, det här exemplaret är från 2001, lite senare i modellcykeln, alltså.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG