Visa alla bilder

Morris Eight 8 4-cyl — 1936

Fint renoverad Morris i mycket bra skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En välrenoverad bil som fungerar bra, är körklar och ger ett gediget intryck. Den är svensksåld och vänsterstyrd. Sufflett med sidostycken som verkar mycket lite använt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
123 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13056
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Morris Eight 8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En välrenoverad bil som fungerar bra, är körklar och ger ett gediget intryck. Den är svensksåld och vänsterstyrd. Sufflett med sidostycken som verkar mycket lite använt."

Beskrivning

Bilen säljes för ett dödsbo där ägaren var en stor bilentusiast med gedigna kunskaper om renovering. Många trevliga veteranbilar har funnits i hans ägo under årens lopp.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1936/1936 
 • Första registreringsdatum
  1936-11-12 
 • Avläst mätarställning
  53293 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, servad och uppstartad med nytt batteri.

 • Skick interiör:

  Mycket fin och proffsigt omklädd inredning.

 • Skick exteriör:

  En äldre enklare lackering som hållit sig fin med endast få bruksspår. Fin och hel sufflett. Kromet ser vettigt ut, lite porer på kylargrillen.

 • Skick helhet:

  En härlig veteranbil i fint originalrenoverat skick. Besiktigad för alltid och är körklar. Extra motor och hjul medföljer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-06-13
Ursprungsbesiktning: 2006-05-31 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2006-06-05 (361112)
Senast godkända besiktning: 2006-05-31
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Morris Eight var en liten bil inspirerad av försäljningspopulariteten hos den liknande Ford Model Y. Bilens framgång gjorde det möjligt för Morris att återta sin position som Storbritanniens största motortillverkare.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Ted Gryth
+46 705 65 67 27
ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG