Visa alla bilder

Durant Star 4-cyl — 1922

Långt framskridet renoveringsobjekt av en sällsynt amerikansk 20-talare.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket udda bil på svenska marknaden som är väl värd att renoveras. Alla delar skall enligt uppgift finnas men kan inte garanteras av oss. Mycket är gjort med bland annat genomgång av motor och växellåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13057
KARLSKRONA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Durant Star?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket udda bil på svenska marknaden som är väl värd att renoveras. Alla delar skall enligt uppgift finnas men kan inte garanteras av oss. Mycket är gjort med bland annat genomgång av motor och växellåda."

Beskrivning

Denna ovanliga bil säljes för dödsbo. Bilen köptes av senaste ägare på 60-talet. Han renoverade och samlade delar under årens lopp. Det ska enligt uppgift finnas allt samt dubletter av många delar. Återstår montering samt lackering av de renoverade och nya delar som finns. Original registreringshandling från 1923 finns. De svart/vita bilderna visar fyndskicket när bilen transporterades hem.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1922/1922 
 • Första registreringsdatum
  1923-05-31 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  26 / 35 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda är genomgångna.

 • Skick interiör:

  Renovering krävs.

 • Skick exteriör:

  Karossen monterad. Plåten behöver dock ny lackering och därmed behöver alla plåtdetaljer monteras på nytt.

 • Skick helhet:

  Ett bra objekt som verkar komplett. Blir en trevlig veteranbil när den är klar.

Fakta om modellen

Star var ett bilmärke som monterades av Durant Motors Company mellan 1922 och 1928. Även känd som Star Car sågs Star som en konkurrent mot Ford Model T. (I Storbritannien såldes den som Rugby , för att undvika förväxling med det brittiska märket.)

Precis som andra produkter från Durant Motors Company, var Star en "monterad" bil, byggd av delar som levererats av olika externa företag. Ursprungligen drivs Star av en fyrcylindrig motor; 1926 introducerade man en sexcylindrig motor. Alla fabriksmonterade motorer byggdes av Continental.

År 1923 blev Star det första bilföretaget som erbjöd en stationsvagn. Istället för att skicka ut ett chassi till en specialbyggare, som lade till ett chassie av trä, levererades vagnkarosseriet till Star-fabriken och monterades på chassit där.

Under den tidiga delen av modellåret 1928 var Star känd som Durant Star och var endast tillgänglig med en fyrcylindrig motor. Bilen byttes ut under andra hälften av modellåret 1928 med Durant 4.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Ted Gryth
+46 705 65 67 27
ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG