Visa alla bilder

BMW 2000 CS — 1968

Eftertraktad coupémodell som har levt sina dagar från ny i Sverige. Ett roligt objekt för entusiasten att fullfölja. Och det kan göras på olika spännande sätt; originalambitiöst eller trendigt orört, till exempel.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen har plåtmässigt en bra potential och inredningen i rött skinn ger ett överraskande positivt intryck ."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
64 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13065
LERUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 2000 CS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen har plåtmässigt en bra potential och inredningen i rött skinn ger ett överraskande positivt intryck ."

Beskrivning

Bilen säljs som en del av en samling från ett dödsbo. Ägarens ambitioner och objektets historik är därför okända. Bra grund för en seriös renovering. Har stått undanställd under tak sedan 2015.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-12-03 
 • Avläst mätarställning
  27684 km 
 • Kw / hk
  88 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är inte startad, men går runt.

 • Skick interiör:

  Skinnklädsel i potentiellt fint skick, mattor och andra inredningsdetaljer kan finnas bland delarna i garagen. Träpanelerna ser ut att vara räddningsbara med rätt omsorg och hantverk.

 • Skick exteriör:

  Plåten är ytrostig på sina ställen, men generellt frisk. Kromlister, backspeglar, emblem och dylikt kan finnas bland delarna i garagen. Ett bra objekt som kan ta olika vägar. En oortodox väg är att behålla det yttre som det är, åtgärda det mekaniskt och kosmetiskt nödvändiga (fälgar och kromdetaljer, till exempel) och därefter köra med en hård BMW coupé som lätt skulle platsa som filmfordon till någon cool rollfigur i valfritt decennium från 1970 och framåt.
  .

 • Skick helhet:

  Det känns som om de tidigare ägarna – innan den nuvarande – hade någon eller några tappade sugar, men med rätt entusiasm kan det här bli en spännande bil utan att ta i alltför mycket.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1997-10-06
Ursprungsbesiktning: 1968-12-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1968-12-03
Senast godkända besiktning: 1996-10-24
Besiktigad tom: 1998-10-31 / Körförbud
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 19

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG